Utbildningsportalen i siffror och spolade isar

Igår fick jag en sammanställning över vår koncerngemensamma utbildningsportal. Det var en riktig energikick.

I två år har vi jobbat med att samla alla de utbildningar som tidigare gjordes, initierades och betalades av respektive bolag och förvaltning, så att detta nu görs koncerngemensamt. Portalen öppnade upp för ett år sedan och jag ska verkligen vara försiktig med orden, men jag väljer ändå att säga att det har varit eller blivit en succé.

Förutom att spara massor av skattepengar i våra förvaltningar och bolag, som ju då kan användas till annat, så har vi även säkerställt att våra medarbetare får samma utbildningar när det gäller det som är gemensamt för oss alla. Alltid viktigt, som ni alla som ingår i en större helhet vet, att skapa förståelse för just helheten. I och med att vi utmanat oss själva, har vi skapat mycket e-lärande och fått många av våra utbildningar att göras digitalt istället för på det traditionella sättet. Något som vi är extra glada för då pandemin ”slog till”.

Summeringen i siffror är extra glädjande. Vi har 88 koncerngemensamma utbildningar som då är till för alla våra medarbetare. Dessutom har portalen samlat de unika utbildningarna som finns för respektive förvaltning och bolag, som innehåller information som är riktad till just de yrkesgrupperna. De är 135 stycken. Under året har det genomförts totalt drygt 34 000 utbildningar. Mervärdet kan beskrivas på många sätt men jag sätter det i sammanhanget – ökad kvalité, ökad produktivitet och minskade kostnader. Men såklart är det viktigaste alla de medarbetare som fått möjlighet att förkovra sig och utvecklas! När vi utvecklas och stärks, så stärks vi för våra invånare, företag och besökare. Bra helt enkelt!

Jag vill denna vecka onsdagstipsa om är att vi spolat en hel del isar i kommunen, så att man kan åka skridskor. Äntligen! vet jag många sa i helgen. På en hel del ställen spolar kommunen och på en del ställen hjälper föreningar och privatpersoner till. Här på vår webb uppdaterar vi vilka isar som är åk-bara, inte helt enkelt dock när temperaturen skiftar. Nu hoppas vi att kylan håller i sig så att isarna kan ligga kvar länge!

Ha en fin onsdag!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 januari 2021