När vi prövas i att snabbt ställa om

Vår förmåga vid incidenter sattes på prov igår när ett lägenhetshotell i Växjö brann ner. 17 personer behövde plötsligt ett nytt hem.

Gemensamma krafter och samverkan gjorde att evakueringen ändå gick så bra det kunde. Personerna fick komma till ett hotell, de stannar där över helgen och nya boenden är på gång. Det är fint att se hur vår organisation har människor i fokus när sådant här händer. Det här är också ett bra exempel på när koncerntänk, där samarbete finns som grundpelare, finns i en organisation😊

Annars har snackisen i veckan kanske varit ett annat ämne där vår förmåga att ställa om prövas: Nämligen att gymnasierna nu ska öppna upp delvis efter en lång period med distansundervisning. Utbildningsförvaltningen förbereder just nu för fullt inför det. Det handlar naturligtvis om själva undervisningen, men också hur vi ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring trängsel och även hur eleverna ska få sin matlåda de dagar de har undervisning på distans. Men snart är alla pusselbitar på plats och vi välkomnar elever tillbaka till undervisning på plats i skolan, på måndag. Här kan du läsa mer om att vi delvis går tillbaka till närundervisning.

Ha en jättefinhelg (trots regnet som öser ner utanför rutan!)

//M

Senast uppdaterad: 22 januari 2021