Ett särskilt tack och om vår utvecklingsresa

Idag är det en speciell dag! Vår tidigare förvaltningschef på kommunledningsförvaltningen, Gunilla Friman har sin sista dag på Växjö kommun efter att ha varit anställd här i närmare 41 år.

Jag har haft den stora glädjen att jobba nära Gunilla i drygt 3 år. I både upp- och nedgång har det varit en otroligt inspirerande tid med Gunilla. Många skratt, många diskussioner, ibland djupa veck i pannan där allt landat i olika lösningar. En extra hälsning till dig Gunilla såhär i det digitala – tack för allt och njut för fullt av allt du tillsammans med din Stefan planerar!

Vår pågående utvecklingsresa inom Växjö kommun fortsätter. Utvecklingsresan är för att vi ska bli starkare internt och i förlängningen bli än starkare gentemot våra invånare, företag och besökare. Jag har berört det tidigare och jag får många mail och samtal av kollegor i vår stora organisation som vill veta mer men även från såväl invånare och företag inom kommunen som utanför kommungränsen. Roligt och inspirerande.

Resan började med en gemensam värdegrund, en struktur som bygger på verksamhetsövergränsande processer och koncernstyrning som vi sedan byggt vidare på. De senaste tillskotten (ja jag vill kalla det banbrytande som gör skillnad för oss alla) är vår portfölj med alla verksamheters digitala initiativ. Jag berörde det även i bloggen för någon vecka sedan men vill nämna den igen då den dels skapar mervärde för våra medarbetare, dels sparat/sparar pengar till annat. Och det vi initierade i vår resa under 2020 som exempelvis vårt viktiga varumärkesarbete som skapar en starkare identitet och gemenskap inom organisationen rullar på för fullt i vår stora organisation.

Nu tar vi steget i hur vi ska jobba med all den information som flödar mellan våra verksamheter, hur vi ska göra den mer tillgängligt och få information till en öppen tillgång för oss själva men även till våra invånare, företag och besökare. Det här är en välkänd nöt att knäcka för de flesta organisationer (både i det offentliga men även det privata näringslivet) och nu tar vi upp kampen att vi ska bli än bättre – ja som alltid, bra kan bli bättre. Det är svårt att beskriva men jag återkommer om det – den 5 februari har vi i koncernledningen, med inbjudna gäster, en heldag om det här och sedan drar vi igång. Återkommer!

En del av de många initiativ vi jobbar med inom vår utvecklingsresa har vi börjat visualisera i en trappa (som visar de största stegen men inte alla) – och här kan du se trappan , 127 kB.. Har du några funderingar eller vill ha mer information om något steg kontakta mig (monica.skagne@vaxjo.se). Jag berättar gärna mer!

Till sist vill jag även tipsa om att vi söker dig som vill göra skillnad genom att bli god man. Med anledning av coronaviruset är behovet av gode män extra stort och viktigt nu. In, läs mer och ansök.

Ha en fin krispvintrig helg såhär i precis slutet av januari 2021!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 januari 2021