Samma information till alla och snart dags för Morgonsoffan

Energikick igår eftermiddag när jag höll vårt tredje öppna möte för alla chefer i koncernen om de sex koncerngemenamma uppdrag, som finns i kommunfullmäktiges budget för 2021.

Dessa sex påverkar samtliga förvaltningar och bolag och därför blir informationen till medarbetarna lite extra viktig. Jag har valt att för öppenhetens skull förmedla så mycket som möjligt på digitala möten dit alla chefer är inbjudna varje gång. Så att alla får samma information samtidigt. Många frågor finns såklart, men alla svar finns inte ännu. Inte för att vi inte vill ge dom, utan för att det inte är klart och då ska vi inte spekulera. Men ändå viktigt att förmedla den information vi har, till alla. Information läggs också på intranätet efter mötena.

Som jag uppmanade alla chefer igår, så uppmanar jag även alla medarbetare att om du har frågor om uppdragen, så fråga din chef. Likadant om du har funderingar och inspel, dela med dig av dem till din chef. Om inte din chef kan svara så får hen ta det vidare till sin chef och så vidare. Viktigt att det kommer fram och att dialogen finns. Trots att alla svar inte finns just nu.

Och som jag trummat ut i flera omgångar – förarbetet och planeringen är viktigt för att slutresultatet ska bli bra och som en tumregel brukar det vara 70 procent planering och förarbete och resterande 30 procent är själva implementeringen. Vi är som sagt inte i implementeringen av allt ännu för det kommer att föranledas av beslut i olika sessioner av förankring, samverkan och beslut i såväl tjänstepersonled och så klart politiskt. Men vi är på väg och jag kan glädjande säga att alla sex projektledare signalerar grönt i sina statusrapporter.

De sex koncerngemensamma uppdragen är förresten: Fastighetsskötsel och vaktmästeri, Ny bolagsstruktur, Samhällsbyggnadsförvaltning, Samordning och gemensam styrning av verksamhetsutvecklare och utredare, Samordning och gemensam styrning administrativa resurser samt Ett IT.

Om ni som är utanför vår stora organisation har funderingar på våra projekt – ta kontakt med mig så berättar jag mer!

Tittade runt på Växjö kommuns LinkedIn idag och kom då på att jag verkligen vill tipsa om en extra sak (kan inte hålla mig till onsdagstipset på onsdag). Den 5 mars klockan 8.15 är det premiär för Morgonsoffan som sänds digitalt och som är en del av nätverket Vi älskar Växjö. Morgonsoffan är en mötesplats för näringslivet där vi tillsammans kommer föra inspirerande diskussioner med lokala företagare och experter inom olika områden. Temat den 5 mars är entreprenörskap. Välkomna!

Ha en fin helg och ha en fin Alla hjärtans dag på söndag!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 februari 2021