Ett påskägg för medarbetare och näringsliv

Onsdag eftermiddag och jag kände väl att det var något jag missat. Bloggen. Oftast är bloggen det första jag börjar skriva på onsdag och fredag morgon (ja ibland även kvällen innan om det är något jag bara måste förmedla). Men kanske var det för att jag var väldigt glad för en viss nyhet som vi går ut med idag, som det idag blev fokus på annat än blogg. Mer om det längre ner.

Det är bråda tider för många och eftersom vi har så kallad bokslutsdag på fredag är det extra intensivt för de som jobbar med det. Bokslutsdag är när jag tillsammans med koncernledningen presenterar bokslut både i siffor och i ord kopplat till leverans för alla presidier i Växjö kommunkoncern samt Värends räddningstjänst. Känns gott att visa, för vi har gjort mycket i år igen. Och det trots en mycket speciell tid, som vi alla vet. Bra att reflektera att vi verkställt många, ja de flesta, av de beslut som våra politiker tagit. Men även mycket mer. Samtidigt som vi levererat service till våra invånare, företag och besökare dygnet runt hela året. Känns gott.

Förutom det, har veckan inneburit presentationer om vår styrmodell, med tillitsbaserade mål och uppföljning, för SKR. Och även för två andra kommunledningar i Sverige. Även presentation och intervju om vår utbildningsportfölj och i morgon är jag bjuden till en koncern för att berätta om vårt digitaliseringsarbete som även det röner framgång. Känns så roligt att det vi i Växjö gör tillsammans i vår organsation för att vi ska bli bättre och starkare, och på så sätt bli bättre för dem vi är till för, röner uppmärksamhet på andra ställen. Och om vi kan hjälpa andra kommuner, företag och organisationer utifrån det vi gör så skapar vi ju en styrka på fler platser. Det känns gott helt enkelt.

Och vilken var nyheten då? Jo, precis nu gick information ut till våra medarbetare och även externt om att vi i år delar ut en påskpresent till våra medarbetare. Ett presentkort på 250 kronor att äta gott för på någon av kommunens restauranger/kaféer kommer inom kort! Så onsdagstipset idag är helt enkelt till alla restaurangägare i kommunen. För snart får du ett brev om hur du ska göra, om du vill vara av de verksamheter där våra medarbetare kan köpa lunch eller middag eller fika. Håll utkik och in och anmäl dig och din verksamhet! Känns så bra att göra detta, en uppskattning till våra hårt arbetande medarbetare och lite stöd till vårt näringsliv.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 mars 2021