Vaccineringsmål och glädjen i att få presentera Växjö kommun

En snackis i stort sett varje vecka numera är ju vaccineringen mot covid-19. Och jag fick glädjande nyheter imorse om att också alla inom hemvården i kommunen nu är färdigvaccinerade. Det innebär att det nu bara återstår några personer inom LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) innan kommunens vaccinationsuppdrag är klart.

Fantastiskt arbetat av våra omsorgsmedarbetare under dessa två och en halv månad då vi i kommunen vaccinerat. (Vi började ju 27 december på Birkagården och 95-årige Agne, som ni kanske minns.)

Vill också tipsa om en jättebra sida hos Region Kronoberg och 1177. Där kan man hela tiden se vilken grupp som just nu vaccineras i länet. Du hittar sidan här, den heter helt enkelt ”Vem kan vaccinera sig i Kronoberg just nu?” Länk till annan webbplats.

Igår hade jag presentation på SKL Kommentus koncernledningsdag om vår utvecklingsresa och hur den varit en förutsättning, men även en möjliggörare, för strategisk förändring där en ständigt lärande organisation och digital transformation finns.

Jag njuter verkligen av att hålla presentationer eller berätta om vårt Växjö. Både om kommunen som helhet med våra invånare, företag och besökare, men även om det viktiga arbete som vi driver internt hos oss. För det är viktigt! Det har nu varit många förfrågningar till mig men även andra i vår organisation om att komma och berätta om de steg vi tagit, men det som just nu många vill ta del av är vår digitaliseringsportfölj, vårt koncerngemensamma intranät och styrningen av den. Samt om vår utbildningsportfölj.

Senast idag kontaktade Microsoft mig för de hade hört talas om vårt sätt att bygga upp vår portfölj på ett strategiskt och intressant sätt som möjliggör en ständigt lärande organisation och där vi underlättar för våra medarbetare att utvecklas och förkovra sig. Så nu är det inbokade presentationer med dem också.

Känner mig stolt över det fantastiska arbete alla hos oss gör. Och då inte bara den dagliga service som vi ger dygnet runt året runt till våra invånare företag och besökare. Utan även att vi tillsammans utvecklar nya sätt att jobba så att vi kan ta oss an än mer utmaningar i det dagliga framöver. Och extra glad att våra arbeten även uppmärksammas och att vårt bra arbete kan spridas till andra kommuner, men även näringsliv. Tillsammans blir vi starkare, det vet vi!

Ha en fin helg!

//M

Senast uppdaterad: 12 mars 2021