Egen utveckling och snart dags för Earth Week

Några dagar kvar till Earth Week, där vi sätter fokus på de ständigt aktuella frågorna om hållbarhet.

Veckan blir inte helt överraskande i stort sett helt digital med många olika föreläsningar, filmer och dialoger om bland annat demokrati, klimat, miljö och mångfald. En del kräver anmälan, en del är det bara att ansluta till. Undre veckan lyser vi också upp delar av Växjö i grönt. Självklart avslutar vi veckan genom att symboliskt släcka våra lampor under Earth Hour mellan klockan 20.30-21.30 på lördagskvällen. Ser verkligen fram emot denna vecka! Hela programmet hittar du på Upplev Växjö Länk till annan webbplats.:

Jag pratar ju ofta om utveckling och då oftast kopplat till de utvecklingssteg vi gör på vår resa i kommunen. Men jag och vi alla har ju även våra egna utvecklingsresor. Förutom att vi alla haft ett år där pandemin tagit mycket av vår tid, energi och känslor har det för mig också varit ett år med mycket personlig utveckling (eller mammautveckling som jag berört tidigare), i och med att sonen flyttade hemifrån. Stort, känslomässigt, starkt, lite sorg och men även lycka. I förra veckan togs ytterligare ett steg då dottern klarade teoriprovet och nu är det att vänta in uppkörning till körkort. Även det stort, starkt, konstigt men också härligt. Igår kväll var det åter dags för ett steg – Tova ansökte till universitetet. Studenten hägrar om ett par månader och nu är det dags. Diskussionerna har gått varma (med allt vad det innebär) om man ska fortsätta plugga, inte fortsätta, vilket program, vilken ort… Och jag har gjort mitt allt för att inte tänka för egoistiskt. Även det en utveckling…

Steg tas både på jobbet och privat och på något sätt vävs det samman. Verkligheten förändras ständigt och oavsett vilken roll man än har. Och i detta fall så måste jag anpassa mig till den förändringen. Inte bara för min egen skull, utan för omgivningen och för att framtiden ska bli bra både för mig och andra. Utmanande ibland med utveckling helt enkelt. Men jag vet också om att det är bättre att följa med den istället för att streta emot.

Ha en fortsatt fin utvecklande vecka vad ni än ska göra. Och in och läs mer om Earth Week!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 mars 2021