#slutspelsstaden, gubbavad och hur kroppen hänger ihop

Ser runt mig just nu två olika saker, främst på sociala medier – det är Earth Week och #slutspelsstaden.

Den första har jag skrivit om tidigare och det är som sagt vår vecka för hållbarhet Earth Week, vecka 12, med massa spännande innehåll. Länk till annan webbplats. Den andra startar idag och heter alltså #slutspelsstaden Vi gör denna lilla kampanj tillsammans med Växjö Vipers, Växjö Lakers och Växjö Cityförening, för att visa stolthet över våra två lag som är i slutspel, och följa deras jakt på guld.

De blir mycket stöttning från soffan hemma i år tyvärr på grund av coronapandemin. Men det finns ändå massa sätt att visa att man hejar! Du kan läsa mer på Upplev Växjö om hur du exempelvis byter motiv på din profilbild på Facebook. Länk till annan webbplats. Och heja, heja Vipers ikväll i första kvartsfinalen!

Utvecklingen fortsätter för mig (se onsdagens inlägg) men på annat sätt. Förra våren började jag få ont i höger bens benhinnor och haltade runt. Av en händelse såg jag då i något av flödena jag är med i att en kollega (Anneli Boman – tack för att du la ut det hos dig) gick till en av stadens PT som har brinner för smärtlindring med massageterapi. Bokade in mig hos honom och efter fem besök försvann både stelhet men framför allt det onda. Nu några månader senare kom det tillbaka i vänster ben och nu värre än någonsin. Så det blev ett nytt besök hos PT:n och ny behandling.

När jag förutom ”stela benhinnor” även fick domen ”gubbavad” kändes det väl sådär bra. Men att höra av denna unga man hur kroppen förändras med ålder, men även hur i kroppen hänger samman och att ingen del kan göra något själv utan är kopplad till en annan del, är otroligt spännande. Och för tankarna till vår egen organisation. Det är ju precis som hos oss - ingen av våra verksamheter i förvaltningar och bolag kan ju göra sitt uppdrag utan en annan del i någon förvaltning eller bolag. Intressant koppling. Min PT:s sätt att förklara är betydligt mer omfattande än det jag ovan beskrev, och det är en ynnest att få ta del av hans kunskap. Och av hans behandling även om den på inga vis är skön. Han masserar, trycker och luckrar upp benhinnor i fotvalv, runt vadens alla muskler. Och det gör så ont. Men ont ska med ont förgöras säger man väl och jag står ut med tanke på att jag dels får ökad kunskap, men också att det onda börjar mattas av.

Och till sist - håll ögonen öppna och känn dig varmt välkommen till allt som bjuds under Earth Week. Och för dig som brinner för idrotten i vår kommun – in och kika hur du kan vara med och bidra till #slutspelsstaden Växjö!

Ha en fin helg! //M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 mars 2021