Underbart vårtecken och när man själv är en fråga

Ni är säkert många med mig som cyklat i många år och därmed lyckats få till en bra teknik, där man bromsar med handbromsarna och sedan kan balansera ganska länge vid olika situationer, och ändå vara helt stilla. Jag har blivit ganska bra på det, men det uppfattade inte en mycket upprörd bilist som tvärstanande i rondellen vid kommunhuset i veckan.

Hen var i rondellen i sin stora bil, och bakom hen körde även en buss in i rondellen. Jag stod stilla och väntade på att kunna köra in i rondellen, tillsammans med en annan cyklist (och tillika kollega på biblioteket). Helt plötsligt tvärstannar bilisten inne i rondellen varpå bussen bakom höll på att åka in i bilen. Bilisten viftade på ett icke vängligt sätt (mer att hytta med näven åt mig och kollegan) att vi skulle åka in i rondellen. Det resulterade i att jag och kollegan cyklade in, även om det ju inte var dags för oss. Vet inte om ni är fler som känner igen er i en sån här situation? Bilistens ilskna blickar och hyttande nävar försökte jag och även kollega mildra genom att le med våra bredaste leende. Tråkigt att det blev som det blev. Men i all fall - i rondellen fanns även ett fantastiskt vårtecken. Nämligen kollegorna på tekniska förvaltningen som var ute och skulle sopa upp sanden. Ett sant bevis på att det är vår! Jag hoppas inte tidsplanen sprack för händelsen i rondellen men vi vet om att snart är alla gatorna i vår kommun vårfina utan sand. Här kan du följa hur vi sopar, område för område. Det vet vi att många väntar på varje år!

Slutspelandet fortsätter och ikväll dags för kvartsfinal fyra för Växjö Vipers i SSL. Och igår var det dags för vårt, Växjö Lakers, Växjö Vipers och Växjö citys egna Just right quiz. Länk till annan webbplats. Vad är då detta? Jo, Just right som har quiz som du kan spela i mobilen varje kväll och som sänder från Växjö, har gjort en specialutgåva under några kvällar - ett Växjö-quiz. Väldigt kul. Jag visste inte om det, men jag var svaret på en fråga igår (de frågade vem som var kommunchef i Växjö). Känns overkligt på nåt sätt men väldigt roligt. Men viktigast är såklart att vi på detta och flera sätt uppmärksammar vår fantastiska idrottskommun. Här finns mer om #slutspelsstadenväxjö Länk till annan webbplats.

Nu iväg till att träffa chefskollegor på vårt digitala chefsmöte för alla våra chefer i kommunens bolag och förvaltningar och Värends räddningstjänst. Pandemin, reflektion av att vara chef i en pandemi, men även om vårt hållbarhetsarbete och vår utvecklingsresa står på agendan. Ser fram emot mötet enormt!

Ha en fin sista helg i mars och glöm inte bort att det ställa om till sommartid på söndag!

//M

Senast uppdaterad: 26 mars 2021