Att komma efter och hög tid för bygglov

Igår var jag hela tiden ”efter mig själv”… ”Proaktivitet” och ”förberedd” brukar vara ledord för mig men igår kände jag mig långt ifrån det.

Det är många möten i min kalender och många gånger ska jag på mötena hålla presentationer av olika slag. Och inte bara jag utan många med mig förhåller sig till olika tid-slots på mötena, det vill säga ett körschema så att man vet om när ens presentation ska upp. Men av olika anledningar så blev det igår fel i ”mitt eget körschema” så när min tur kom på ett av mötena var det fel presentation som kom upp, och det blev sen problem att alls få upp presentationen i Teams, som hängde sig.

På nästa möte märkte jag när jag skulle ta upp en presentation att den ändrat inställningar. Förmodligen jag som gjort något men inte som jag märkte, så när presentationen kom upp såg den allt annat än proffsig ut.

Så ja – jag hade en känsla av att vara efter mig själv igår. Konstigt helt enkelt men så kan ju dagarna också vara. Allt annat än Chefens dag som vi hade förra veckan för våra 430 chefer från alla våra verksamheter. Där flöt det mesta på mycket bra och föredragshållarna gjorde strålande presentationer. Och gruppmötena som hölls i det digitala kokade av energi, positivism, stolthet och ”vi-känslan” spreds sig. Det känns gott att tänka på dagar som igår.

Veckans tips handlar också om att inte komma efter, och det är till dig som har planer på att bygga eller renovera i sommar. Vi vet att många funderar på det, inte minst när vädret lockar till mer ute-aktivitet. Och det är viktigt att du i god tid kollar upp om du behöver söka bygglov eller göra en anmälan, så att du hinner få besked innan det är dags. Om du ska söka bygglov eller göra en anmälan kan du göra det snabbt och enkelt via våra e-tjänster.

Ha en riktigt glad och härlig påsk!

//M

Senast uppdaterad: 31 mars 2021