Vårt nav i kommunikationen

Det är oroande att läget kring pandemin som satte sina klor i oss för ett drygt år sen, inte förbättras. Vi i Kronoberg är tyvärr åter i ett allvarligt läge med ett mycket ansträngt läge för våra sjukhus.

Information internt och externt har varit en viktig del i corona-arbetet det senaste året och är så fortfarande. Vi bestämde snabbt förra året att använda www.vaxjo.se som grunden i allt vi kommunicerar från kommunen. Vår webbplats är vår viktigaste kanal för samhällsinformation och att det finns EN sida på webben där all information samlas känns väldigt bra. Informationen som finns där målgruppsanpassas sedan också ut i olika kanaler, i nyhetsbrev, veckobrev, på Facebook, i fysiska broschyrer, osv osv. Men webben är alltid navet. Ett nav du kan lita på som invånare, företagare och besökare när det kommer till samhällsinformation. Vi valde också förra året att verkligen highlighta corona-informationen med ett krismeddelande längst upp samt en informationsruta på www.vaxjo.se Det ska vara enkelt att hitta helt enkelt. Och då vi inte ser en ljusning (förutom vaccinet) så kommer vi fortsätta lyfta upp informationen som har med corona att göra ett bra tag till, något viktigare finns inte.

Förutom att detta blir veckans tips, vår webbplats som finns med dig i vardag och kris, så vill jag också tipsa om vår föreläsningsserie ”Det handlar om oss” som så många uppskattar. Nu är sista delen för denna omgång publicerad, blir ju digitalt och inte live såklart, och denna gång handlar det om det utmanande föräldraskapet. Här hittar du alla de intressanta föreläsningarna.

//M

Senast uppdaterad: 14 april 2021