Baksidan med digitala möten och biltvättarhelg

Reflekterat över vad alla dessa teamsmöten gör med i vart fall mig, och jag tror mig märka en viss förändring. Att gå från teamsmöte till teamsmöte från tidiga morgon (brukar börja med dem runt klockan 7.30) och sedan i ett fram till seneftermiddagen (många gånger fram till kvällen) och då ibland även över lunch, sätter sina spår.

Trötta ögon, spänningshuvudvärk, förmodligen extra torr hud också… Men det jag mest irriterar mig på är att jag vid vissa tillfällen kan verka vara lite kort och tonläget är högre än normalt. För i varje fall jag höjer rösten automatiskt när jag pratar i ”burken”. Jag pratar högt i vanliga fall och jag har försökt att tänka på röstläget extra i dessa digitala tider men det är svårt. Dagarna består av att gå från möte till möte. Av naturliga skäl är de vanliga ”fem minuters check i korridoren” eller ”titta in till en kollega eller kollegor som tittar in till mig” ett minne blott och därför blir det fler bokade möten där saker avhandlas snabbt och fokuserat.

Det är bra att reflektera över sitt beteende och jag bär också ansvar att förändra det. ”Mantrandet” att tänka på min röstnivå, att visa att jag är glad och le, och att ta lite sociala ord innan själva ”fokuset” kommer är små saker jag ska börja med. Att det är många möten kan jag inte ändra på så det är bara att gilla läget. Av många skäl längtar jag till fysiska möten där ögon syns bättre och där man ofta ser glädjen och där energin från andra människor smittar av sig och gör att just möten och samtal blir bra. Klart bättre än i just teams. Reflektion är bra!

Byter ämne rejält nu, jag ser ganska många som fortfarande tvättar bilen på sin uppfart. I helgen är det Biltvättarhelgen, så denna vecka slår vi ett extra slag för att få fler att tvätta bilen på en biltvätt. Biltvättar på gatan eller garageuppfarten förstör nämligen vår vattenmiljö. Varje år sker ungefär 15 miljoner biltvättar direkt på gatan. Det innebär att olja, giftiga tungmetaller och asfaltsrester rinner rakt ut i våra vattendrag, sjöar och hav. Ämnen som är skadliga för både människa och miljö, och svåra för naturen att bryta ner. Så snälla, nu hjälps vi åt och tvättar i en auktoriserad biltvätt så att vi får ett fantastisk Växjö att bo leva och verka nu och i framtiden! Läs mer om biltvättarhelgen.

//M

Senast uppdaterad: 21 april 2021