Det som är värre än ”tråkigt”

Så kom dom igår till final, Växjö Lakers. Helt fantastiskt, och nu väntar finalmatcher mot Rögle, blir så spännande. Även om man inte är hockeyfantast är detta otroligt roligt för idrotten i vår kommun. Ja, för hela Växjö kommun faktiskt när Växjöidrotten åter sätts på kartan.

Valborgsmässoafton idag och vi anordnar inte heller i år något firande. Det trodde vi nog inte för ett år sedan att Valborg skulle bli så annorlunda även i år. Ett väldigt väldigt fint tal och en kör blir det digitalt hursomhelst, plus lite annat för att fira in våren. Det kommer snart finnas här på Upplev Växjö. Länk till annan webbplats.

Vi på kommunen (och Region Kronoberg) vill också vädja till er alla att begränsa era kontakter denna helg. Det är tråkigt, jag vet. Men den situation vi nu är i med ett 40-tal patienter på sjukhus och stor smittspridning i många viktiga verksamheter är betydligt värre än ”tråkigt”. Vi har under veckan behövt ta beslut om distansundervisning för fler elever och en förskola har tvingats stänga. Men värst är det såklart för medarbetare på Region Kronoberg. Skänk dem en extra tanke innan du träffar fler än nödvändigt i Valborg. Fira med de närmaste, prata med dina ungdomar om vikten av att inte gå på stor fest, ring dina anhöriga och vänner som du inte kan träffa.

Så får vi se fram emot en ljusare tid där fysiska möten, middagar och firanden åter är det normala. Och en Valborg 2022 utan restriktioner.

Ta hand om er!

//M

Senast uppdaterad: 30 april 2021