Pridevecka – vi smyckar Växjö i regnbågens färger

Nästa vecka är det Pridevecka i Växjö, något vi såklart uppmärksammar bland våra förvaltningar och bolag.

När det inte blir någon Prideparad får vi visa vårt ställningstagande på andra vis och i år har vi satsat extra mycket på symboliska handlingar och att Pride ska synas så mycket som möjligt. Vårt nya kommunhus, tillsammans med flera andra byggnader och konstverk kommer lysa i regnbågens färger och självklart hissar vi regnbågsflaggan i alla våra verksamheter och du kommer se både bilar och cyklar dekorerade med Prideflaggan. Och går du runt sjön och vill sätta dig ner kommer du upptäcka något… 😊

Jag vill slå ett extra slag för webbutbildningen som normer, kön, sexualitet och bemötande som du som medarbetare i Växjö kommun kan gå. Jag vet att det har varit ett begränsat antal platser till liveutbildningen, men en inspelad version kommer inom kort finnas på Utbildningsportalen för alla att se.

Och in på Växjö prides webbplats Länk till annan webbplats. för mer av det som händer under veckan, många gör ju mycket även om inget är som vanligt. Och Mark Levengood är den som i år högstidstalar läste jag precis. Högtidstalet sker digitalt via Växjö Prides livesändning på Facebook lördagen den 15 maj klockan 14.30 i festivalveckans final!

Ha en fin helg!

//M

Senast uppdaterad: 7 maj 2021