Fantastiska dagar i maj som skapar stolthet

Onsdag, nästan mitten av maj – känns i både näsa och ögon då olika pollen spricker och med den då även reaktion i kroppen. Men underbart är det ändå! Att vi även hade varmaste temperaturen i hela Sverige igår kändes. Men det är ju inte bara därför vårt fantastiska Växjö har spridits i olika medier denna vecka.

I måndags spreds det konfetti och jubel över Växjö då vårt allas Lakers vann SM-guld. Att vi även tagit stora steg i miljörankingen (vi är nu på fantastiska fjärde plats) gjorde att just Växjö spreds i många kanaler.

Ja, nu är jag säker på att alla i vårt avlånga land även lärt sig hur Växjö stavas. Jag har alltför många gånger sett stavelser där både ckj finns men även ett G istället för X, vilket ger mig rysningar. Stavelser och ord är viktigt som vi vet. Så ja – att leva, bo och verka i denna fantastiska kommun med namnet Växjö gör mig stolt varje dag året runt. Men så här i mitten på maj då allt är sådär extra fantastiskt och med en sådan händelserik vecka för oss alla – ja då känns det extra bra helt enkelt.

Veckans tips är att Strandbjörkets lekplats öppnar idag igen. Så roligt att kunna öppna denna uppskattade lekplats. Vi välkomnar alla besökare tillbaka, men tänk på att hålla avstånd och stanna hemma om ni är det minsta sjuka.

Ha en fin Kristi himmelfärdshelg!

//M

Senast uppdaterad: 12 maj 2021