En bergodalbane-vecka går mot sitt slut

Fredag redan igen och den här veckan har verkligen varit full av spännande, kärleksfulla men också väldigt oroliga dagar.

Som jag berört tidigare är vi i tiden då budgetarbetet för 2022 är i sitt slutskede. Den senaste månaden har alla politiska partier jobbat med sina förslag till budget efter det att vi i verkställigheten försett dem med massor av fakta, och inspel på de frågor de har haft. I tisdags var det dags för majoriteten att beskriva sitt förslag och i kommande vecka så är det dags för övriga partier att förmedla sina. Tisdagen den 8 juni är det sen den högsta politiska ledningen, kommunfullmäktige, som tar beslut om budget 2022, i full demokratiska anda.

Förutom massor av möten med kommunchef/direktörkollegor i landet och regionen, möte med övriga kollegor och medarbetare har det även varit en hel del övriga möten med invånare, företagare med flera. Full rulle med andra ord.

I onsdags fick jag som sagt äran att viga Per och Linda och det gick jättebra. Inte ett öga torrt och det gällde även mig. Med känslor av kärlek, värme och lycka tog jag mig hem cyklandes i ösregn och lagom till jag kom hem förbyttes allt i oro.

Min dotter har varit hängig ett tag, värk både här och där. Efter guidning av 1177 har hon ändå stannat hemma, vi har inte velat belasta sjukvården och ta deras tid i onödan. I onsdags gick det dock inte längre. Det blev till akuten och efter diverse undersökningar blev det inläggning vid midnatt. Eftersom hon är 18 år och myndig fick jag lämna henne där på lasarettet. Helt naturligt, men jag kan säga att en viss mamma där och då önskade att myndighetsdagen var som för länge sedan 21 år…

Utan att gå in på detaljer vill jag sända ett stort tack för ett fantastiskt bemötande och hantering, både av oroliga mig men såklart främst Tova. Från det vi kom in på akuten bemöttes vi av positiva, proffsiga, respektfulla medarbetare som tog sig tid, uppmärksammade oss och svarade på alla frågor som vi hade. Läget är nu mer stabilt och även om det återstår en del innan allt är bra, så går det åt rätt håll. Och de cementklumpar jag haft i hela kroppen från onsdag seneftermiddag har lättat något. Tack alla vi träffade och tack Region Kronoberg för att ni finns! Både när det gäller detta och när det gäller det arbete ni gör och har gjort under pandemin.

På tal om pandemin kommer det under dagen nya besked från Region Kronoberg om de restriktioner vi haft i länet. Vi kommer närmaste dagarna troligen att uppdatera en del i våra verksamheter och ni hittar som vanligt information på www.vaxjo.se om hur pandemin påverkar våra verksamheter. Nuvarande restriktioner gäller dock till 31 maj.

Sista helgen i maj 2021 är på intågande och när nästa blogginlägg skrivs är vi inne i första sommarmånaden. Äntligen säger jag och ser fram emot de numera höjda temperaturen som är utlovat. Vi alla behöver det – värme och sol!

//M

Senast uppdaterad: 28 maj 2021