120 000 ansökningar och flera turer kring alger

Hör här – i samtalet med Peter Aronsson, rektor på Linnéuniversitetet informerade att vårt universitet är sjätte största i landet! Otroligt!

Vi har förnärvarande över 1000 kurser och 86 program att erbjuda Sveriges hugade studenter, men även de utländska som så gärna vill komma till vårt universitet. I år är det all time high med över 120 000 ansökningar till Linnéuniversitetet i Växjö och Kalmar, cirka 36 000 kommer att antas.

Blir spännande den där dagen i mitten av juli när så många får reda på om de kommit in till ett av Sveriges mest populära universitet. Roligt för universitetet så klart men också för oss (och Kalmar) då vi får många nya invånare som förhoppningsvis blir kära i vår fantastiska stad och kommun och stannar kvar efter studierna.

Veckans snackis då, jo det måste nog ändå vara ”alger eller pollen” i Södra Bergundasjön. Det var först pollen när många trodde det var alger. Men nu senare i veckan kan det ändå ha bildats alger i sjön, så igår gick vi ut med den där varningen (som vi inte gjorde i början av veckan då det alltså var pollen). En eloge till våra medarbetare som arbetat med att reda ut detta i veckan och jobbar för att våra invånare ska få rätt information, och framför allt att våra sjöar ska vara rena och badbara.

Trevlig, solig helg!

//M

Senast uppdaterad: 4 juni 2021