Studentvecka, skolavslutningsvecka, budgetvecka

Vitt är en färg jag alltid förknippar med denna vecka. Examensdagar för all skolelever och så klart studenttider för alla studenter och de flesta bär mycket vitt.

Utanför mitt gamla kontor på Västra esplanaden strömmande det alltid fullt med bilar med glada och stolta studenter. Vägen förbi huset är ett bra stråk att köra för att just fira sin student. Känslosamt, även om jag inte alltid haft någon släkting eller vän som tagit student. I år är det lite extra speciellt då dottern tar studenten. Grattis älskade Tova till din student och såklart grattis alla andra som klarat gymnasiet och tagit sin student och även alla elever som snart får sommarlov. Lycka till framöver!

En annan sak jag förknippar med denna veckan med (i alla fall sedan jag började i denna spännande och omväxlande roll) är kommunfullmäktiges budget som oftast tas denna examens- och studentvecka. Detta år var inget undantag. Högsta politiska ledningen i Växjö kommun hade igår kommunfullmäktige och antog då det extremt viktiga dokument som vi i organisationen nu förhåller oss till. Men budgeten påverkar inte bara oss utan oss alla som bor lever och verkar i Växjö kommun. Så nu är budgeten för 2022 antagen och jag tillsammans med många i vår organisation börjar nu sakta men säkert ta oss an och förbereda för att verkställa det som våra folkvalda politiker beslutat om.

Ha en fin fortsatt vecka alla studenter och examensfirare tillsammans med släkt och vänner! Vill du se ”utspringet” på någon av våra kommunala skolor går du här på vår webb och klickar dig vidare till sändningen du vill se.

//M

Senast uppdaterad: 9 juni 2021