En kväll då det var omöjligt att sitta still

Vilken kväll – gårdagens firande av våra Växjö-itiska OS-hjältar fyllde på energinivån hos mig med råge. Vilket gäng, vilka prestationer. Allas vårt firande för dem i Linnéparken var trots vädret varmt, hjärtligt och även gripande.

Ja Daniel Ståhls hyllning till Sverige och Växjö och Vesteinns hyllning till Arenastaden och de satsningar som Växjö kommun gjort under många år var väldigt fint att höra.

Och, jag vet ej om ”sångfågel” känns som rätt benämning men just nu finner jag inget annat ord för fantastiskt John Lundvik – store tid vilken röst! När han drog igång med ”Happy” som andra låt (en av mina favoritlåtar), då var jag ärligt på gång upp för att ta mig en dans. Men jag stannade i bänken även om jag inte satt still. Energi, stolthet, glädje och även en enorm tacksamhet fyllde mig i går kväll och jag har kvar känslan idag.

Ett stort tack till kollegorna på kultur- och fritidsförvaltningen som med enormt stöd från kommunikationsavdelningen kunde ordna allt detta på en vecka – ja, vi kan alltid när vi kraftsamlar tillsammans.😊 Media och våra egna kanaler har ju fyllts med fina ord om firandet och våra hjältar, så en liten uppmaning till er alla att ta in dessa ord för jag lovar att det ger energi till oss Växjöbor.

Nu är verkligen det full rulle igen i min arbetsvecka. De veckovisa politiska mötena är nu i full gång, första koncernledningsmötet efter sommarsemestern hade vi i måndags och det var sååå gott att se alla kollegorna i det viktiga gäng. Kan konstatera att vi alla har mycket på vår agenda med innehåll som jag ser skapar ett enormt mervärde för oss alla i vår stora organisation men även för våra målgrupper i hela vår kommun.

Höstens första onsdagstips är att hålla utkik efter den årliga trygghetsmätningen som Polisen och vi genomför varje år. Om du får den hem, så fyll i! Resultatet som blir av svaren är ett av de viktigaste underlagen vi och Polisen har för att planera framförallt det brottsförebyggande arbetet i vår kommun. Du kan läsa mer om trygghetsmätningen här på webben.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 augusti 2021