Varken restaurang eller butiker i ”kommunhuset”

Ord är viktiga. Ett ord kan vara laddat med ett innehåll för mig och betyda något annat för någon annan. Därför är det ofta viktigt att ”hålla i” när det gäller ord och deras definitioner, för att missuppfattningar ska försvinna.

Något som skapat lite frustration under senvåren/sommaren är det ord som många använder för den fastighet i Växjö som en del kommunanställda nu har som kontor, men som också är en station och en allmän plats för alla invånare och besökare (vardagsrummet). Många använder ordet ”kommunhus” för helheten.

Vi har fått så många frågor om att vi i vårt kontorslandskap ska få både restaurang för våra anställda och även butiker, då det talas om att ”ny restaurang ska öppna i kommunhuset”, ”så många butiker förväntas öppnas i kommunhuset” eller ”jag har hört att xxx ska öppna i kommunhuset”. Jag vill vara tydlig med att vi inte ska ha en egen restaurang i kommunhuset. Vi ska inte ha butiker i kommunhuset och det finns inte en enda butik som ska öppna i kommunhuset. Däremot vet jag om att Jernhusen, företaget som äger delen där station och butiksyta finns, jobbar på att få in restauranger och butiker. Men detta har ju inte vi som kommunorganisation med att göra. Förutom att jag tror att vi, som alla andra, kommer att använda ytan och uppskattar att det finns restauranger och butiker i Växjö. I ”Växjö stations- och kommunhus” kommer det finnas betydligt mer än ett kommunhus helt enkelt. Ord är viktigt som sagt.

Vår verklighet ändras ständigt och vi som personer, men även verksamheter, måste ju anpassa oss efter den. Detta ligger till grund för det stora arbetet som vi i vår fantastiska organisation gjort ganska många år nu. Vi ska skapa bästa förutsättningar för oss som människor, medarbetare och verksamhet att kunna anpassa oss, så att vi ska kunna jobba på ett bra sätt för att kunna leverera service till dem vi är till för (invånare, företag och besökare). Och under senvåren och sommaren har det också varit verklighetsförändringar som nu kräver anpassning. Idag har vi lagt ut information om att vår nuvarande projektchef på Växjöbostäder Carina Herbertsson blir tf vd för vårt bolag Vidingehem från 1 september. Vår nuvarande tf vd Anna Johansson har ju som vi tidigare berättat fått en ny position som kommunikationschef i Växjö kommun, och kommer påbörja den vid samma tidpunkt. Är väldigt glad att alla dessa bitar nu fallit på plats.

Ha en fin helg! På vår upplevelseguide upplev.vaxjo.se Länk till annan webbplats. är det roligt att se att det numera finns lite evenemang igen (coronasäkra och ofta utomhus) att besöka, guidning i Biparadiset och Tennisens dag bland annat. Jag ska dock själv tillbringa helgen i Blekinge eftersom det där är trädgårdsdagar. Öppna trädgårdar med inspiration om hur boendemiljöer kan göras vackrare och hållbarare för balkongen, trädgården eller altanen. Så jag hoppas kunna ta med inspiration hem. Och nej – våra egna trädgårdar i Växjö och i stugan kommer aldrig bli öppna, då de på inga vis uppfyller de kriterier som krävs för det. Men titta på andras, det gör jag gärna!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 augusti 2021