75 000 utbildningar och #whynottryit

I förra veckan fick jag statistik på hur många kurser och utbildningar som våra medarbetare i koncernen gått genom vår utbildningsportal, sedan starten januari 2020.

Siffran är hissnande och det skapar en sådan energi och stolthet hos mig. Drygt 75 000 utbildningar har genomförts till 100 procent, sedan starten. Och detta trots att vi varit mitt uppe i en pandemi. Att vi erbjuder utbildningar (e-learning, fysiska utbildningar och även live-utbildningar) via en digital plattform där man enkelt kan se vilka utbildningar som kan gagna sin egen utveckling, där man också enkelt kan anmäla sig (via godkännande av chef etc) till utbildningar som man ofta kan gå när man själv har möjlighet - det känns bra!

En annan väldigt bra grej som jag önskar hade funnits när jag var yngre är #whynottryit. Växjö kommun har tillsammans med RF SISU Småland och föreningar i Växjö dragit igång detta projekt som riktar sig till ungdomar på högstadiet. Det är en slags idrottsskola där högstadie-ungdomar kan testa på olika aktiviteter som du tycker låter spännande eller som du någon gång tänkt att du vill testa. Det krävs inga förkunskaper och material kommer finnas att låna. I höst kan du prova på: Rugby, orientering, boxning och thaiboxning, Street Hop (dans), bordtennis, judo, bågskytte, MMA och simning. Låter helt fantastiskt kul och smart - in och läs mer om #whynottryit!

Och tips nummer två idag blir Naturens dag på söndag Länk till annan webbplats.. Med stöd av flera friluftsorganisationer vill Växjö kommun för femte året visa upp friluftslivets variation av upplevelser och värden. Naturens dag erbjuder något som passar många i Växjö, där några aktiviteter har god tillgänglighet och några är barnvänliga. Mer information om Naturens dag hittar du på upplev.vaxjo.se Länk till annan webbplats.

Fortsatt trevlig onsdag!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 september 2021