Påfyllda av kunskap (och kokhett kaffe)

Gårdagens utökade koncernledning var intensiv, lite strulig (med Teams som levde sitt eget liv), men i det stora väldigt bra.

Vi brukar samla chefer från förvaltningarnas, bolagens och förbundets ledningsgrupper för så kallad utökad koncernledning ett par gånger per år. På så sätt får våra närmaste chefer hela tiden information direkt från mig och koncernledningen, så att de är med i början av de utvecklingsinitiativ som drivs. Vi blir då fler som kan stötta varandra i det fortsatta arbetet.

Igår var det då dags igen, och den röda tråden är som alltid chefskapet som profession. Vi fyller på med viktiga saker som vi ska, eller har börjat, jobba med. Det känns gott att tillsammans med kollegor från koncernledningen och även andra specialister i vår stora organisation förmedla framtid, ”bra kan bli bättre” och sådant som gör att vi i vår organisation tar steg vidare för att stärka oss. Vi blir än mer professionella, ökar kvaliteten och produktiviteten och visar att vi är på framkant. Vi gör det inte bara för oss själva såklart, när vi stärks så stärks vi också gentemot våra invånare, företag och besökare. Det känns gott och framför allt viktigt!

Igår var det information om vår koncerngemensamma portfölj-hantering (som jag berört för ett par veckor sedan i min blogg) och vår koncerngemensamma struktur för lägesbedömning, som stärker vårt chefskap än mer. Och allt bygger på vår värdegrund, vårt ”commitade” arbete om ansvar och förväntningar på oss som chefer och medarbetare samt vår tillitsbaserade lednings- och verksamhetsstyrning där vi nu tar än mer steg för att stärka chefskapet genom dessa initiativ.

Diskussion om businesscase, nyttovärderingars vikt i vårt arbete för att säkerställa att det vi gör även ger det som förväntas (både vad gäller leverans och ekonomi). Samt att vi nu tar än mer steg att säkerställa att den information vi har, blir öppen för oss alla. Och då kan vara öppen för våra invånare, företag och besökare (självklart med GDPR, informationssäkerhet och andra lagar i beaktande). Det sista steget är även sådant som stöttar vårt näringslivs utveckling och det gör ju det ännu bättre, tänker jag. Att sedan få riktiga fakta och förståelse för ett viktigt ämne, under vår säkerhetschef Marcus Holmqvist presentation om systematisk brottsförebyggande, gjorde att dagen kändes extra bra. Trots tungt ämne.

Tack ni alla som var med, tack ni alla som presenterade. Lätt trött kände jag mig igår kväll, men ändå så stolt och glad. Det vi gör kommer göra positiv skillnad för många och det känns så bra!

Jag lärde mig dessutom igår hur man bör hantera kaffe, samtidigt som man håller ihop en ganska stor församling. Jag borde kunna planera in kaffedrickande vid det här laget, men tydligen inte. Kaffesugen bryggde jag snabbt en kopp i mitt kök, som var min arbetsplats igår. Det var under en av brake out-sessionerna på fem minuter då deltagarna slussats in i olika digitala grupprum av fenomenala Kristina Tannerfalk. Jag skulle precis ta en klunk när Kristina skickade ett meddelande att ”nu är det dags”. Jäktad tog jag en stor klunk och när det landade mot mun och läpp kände jag hur kokhett det var. Men då var jag redan föremål för allas blickar, så det var bara att svälja och köra på. Den nu lätt svullna underläppen och en blåsa på insidan av densamma är resultatet av min alltför positiva tro på vad man hinner på någon minut.

Nog om gårdagen. Idag är en ny dag som för mig innehåller många av mina sk 1:1-möten. Där träffar jag ”de mina”, det vill säga de som personellt rapporterar till mig (vd:ar, förvaltningschefer, HR-chef, ekonomichef och vår chefsjurist) och stämmer av, följer upp och tar i sådant som kräver stöd och support. Dialog med dem har jag nästan varje vecka men det är gott att kunna ha en tid kontinuerligt, där det finns tid att ta det lite mer djupare.

Ha en fin helg – första i september 2021! En helg där jag tar på mig jobbarkläder och där målning av lister samt vara allmän hantlangare till älskade maken som ska fortsätta med vårt sommarprojekt som nu även blir ett höstprojekt. Och glöm inte Naturens dag på söndag! Länk till annan webbplats.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 september 2021