Det nya normala och är det verkligen dags för mössa?

I går kom då beskedet att de flesta restriktioner tas bort 29 september. Nu blir det full fart med att göra planer och implementera dem så bra som möjligt. Inte minst för att alla de som hjälpt till att minska smittspridningen genom att jobba hemma, på ett säkert sätt kan gå tillbaka till jobbet.

Tack vare ett fantastiskt kristeam har vi varit proaktiva och kan nu planera framåt. Vi i koncernledningen tar en rejäl diskussion och förankring i nästa vecka, så klart tillsammans med övriga intressenter, för att sedan sätta planen i verket. Känns bra på många sätt. Ordet ”normalt” kommer flygande till mig. Men det stockar sig lite, för vad är ”normalt” och vad kommer vara normalt framöver?

Det blev en intensiv helg för mig med utveckling och skapande av annat slag än på jobbet. Den innebar att jag med röjsåg, motorsåg, sekatör och den alltid så oumbärliga lien, röjde och fick fram en stenmur som legat gömd bland förvuxna träd och framför allt björnbärsbuskar och nyponbuskar vars taggar såg ut som mindre vithajständer… Med lätt perforerade armar och ben (trots skyddshandskar och kläder) skulle jag i måndags ta cykeln till jobbet. Jag tog ett par steg innan jag skulle hoppa upp på sadeln, men sista steget blev inte som vanligt. Jag vrickade till höger fot, blixtrar for runt huvudet och till råga på allt så sträckte jag även framsidan på vänster lår. Hur det gick till har jag försökt reda ut men har fortfarande inte förstått. När jag väl andats igenom den värsta smärtan och började kika efter det som gjort att min fot gick snett så upptäckte jag endast en liten sten, liten som min lillfingernagel. Otroligt tänker jag, men jag fann inget annat.

Lätt omtumlad kom jag upp på cykeln och drog iväg. Då jag själv vägrar höst ett tag till så kände jag mig lite förundrad över de många medcyklister som på morgonen bar jackor, handskar, till synes tjocka skor och även mössa. Visst det var kallt, men är det verkligen dags för vinterklädsel?

Veckans tips stavas MAT! Nu drar det snart igång (11 september) och det blir matrunda, cookalong med Tareq Taylor, seminarier och Ut och ät där restauranger gör sin tolkning på lokal och hållbar mat. Och mycket, mycket mer. På MAT2021:s webbplats finns hela programmet och inspiration till hur du kan ta del av MAT 11-19 september. Länk till annan webbplats.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 september 2021