Kraftsamling efter inbrott och varför inte köra en MAT-runda

I veckan hade vi en allvarlig händelse på en av våra arbetsplatser. Vi hade inbrott och bland annat stals 50 datorer - arbetsredskap som är till för att kollegor inom koncernen ska kunna hjälpa de mest utsatta… Jag finner inga ord över den egoistiska handling som det innebär, inte bara för våra anställda utan för de invånare som behöver hjälp.

Men händelsen resulterade även i mycket värme, vi-känsla och kraftsamling. Ett exempel är att under den kaotiska och stressiga morgonen och förmiddagen så hade vi en kollega från vår it-avdelning som var snabbt på plats coh sedan fanns där hela dagen, som kontaktperson och som bollplank kring de många olika frågorna som fanns. På kort tid kunde även 20 datorer ordnas fram och under dagen, med lite eftersläpning till dagen efter, så ordnades resten. Det i en period då just datorer är svåra att få tag på då reservdelar är en bristvara, på grund av pandemin. Det visar på en kultur som bygger på vår värdegrund, där man släpper det man har för händerna och prioriterar detta framför annat, för Växjöbornas bästa. Rätt fokus på alla fronter!

Det här var också veckan då jag gjorde en sak jag aldrig någonsin försökt eller gjort förut. Jag som mer eller mindre ”levde” på vägarna i många år som pendlare, och körde 6000 till 7000 mil per år, anser att jag är en väldigt van bilförare som kan hantera de mesta på vägarna. Men det finns dock två saker jag inte klarar av - backa med släp och fickparkera. Jag kan köra omvägar på säkert kilometer för att hitta en parkeringsplats där jag inte behöver fickparkera. Jag har försökt tappert många gånger, men det har alltid slutat med att jag ber medpassageraren att ta över. Ja jag vet – alla som kan säger att det är det enklaste som finns men jag är inte där. Men åter till backande med släp. Jodå, en kommentar från en älskad närstående fick mig i ”jag kan själv-läge”. Så in i bilen och sen backade jag med släpet från en väg till en annan väg, upp på uppfarten och in i trädgården. Det gick inte som på räls, utan det var ett fram och tillbaka för det där släpet vek sig och det tog ett tag att få till det där ”sväng åt andra hållet än vad släpet ska”, det vill säga tvärtemot vad man brukar göra. Så nu har jag i vart fall backat en gång med släp och gett mig den på att jag även ska lyckas med att fixa en fickparkering, sådär ”hur enkelt som helst”. Kommer kanske sluta med att jag går och sparkar på bildäcken också, för det är ju något man ser vissa göra… varför har aldrig jag förstått, men det ser ju ut som något som den som är bra på att backa med släp och fickparkera gör.😉

På tal om att köra bil (förhoppningsvis utan släp eller fickparkering) så är det ju MAT-rundan i helgen! MAT-rundan är ju en satsning på Kronobergs matföretag och en guide till närproducerad mat och upplevelser. På MAT:s webbplats finns en karta så du kan hitta till en gammal favorit eller nytt favoritställe. Länk till annan webbplats. Det blir ett fantastiskt slut på en härlig MAT-vecka, hoppas vi ses på rundan.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 september 2021