Vi går tillbaka - till arbetsplats och evenemang

Igår förmedlade vi ut en nyhet som för mig kändes extra bra – återgång till det mer normala… Eller rättare sagt var rubriken ”Återgång till arbetsplatsen från och med 1 oktober”.

De flesta av våra kollegor i vår stora organisation har varit på plats, men de som har mer administrativa arbetsuppgifter har dragit sitt strå till stacken för att minska smittspridningen och då arbetat mycket mer hemifrån än tidigare.

Vi följer som alltid Folkhälsomyndighetens rekommendationer och från och med 1 oktober återgår vi till arbetsplatsen. Ett steg framåt från en period i våra liv på över 1,5 år som varit allt annat än normalt. En guide har tagits fram för hur vi ska återgå, för vi vill ju säkerställa en arbetsmiljö som håller oss friska. Inte minst för att vi har verksamheter som är samhällskritiska men naturligtvis ska återgången vara hållbar för alla. Så nu ser varje chef och verksamhet över hur arbetsplatsens utrymmen, inklusive allmänutrymmen, ser ut, hur många medarbetare och besökare man har med mera, och så görs en god och hållbar plan för återgång för alla.

Det ska verkligen bli roligt och inspirerande att träffa alla fysiskt framöver då digitala möten har det varit normala och ”träffar” alltid varit via skärm, under en alltför lång tid nu. Jag ser fram emot oktober extra mycket på grund av detta!

Folkhälsomyndighetens och regeringens besked om släppta restriktioner innebär ju också att vi nu kan börja planera för en del aktiviteter och evenemang igen. I torsdags kunde vi till exempel berätta att det snart blir två dagars festligheter för personer inom LSS. Inom LSS finns till exempel personer med intellektuell funktionsnedsättning som det senaste året varit isolerade från många aktiviteter när den dagliga verksamheten har varit anpassad. Planeringen av dagarna pågår för fullt inom omsorgsförvaltningen.

Samma dag kunde vi också berätta att Kulturnatten kommer tillbaka 2022. 29 januari 2022 blir det och nu välkomnas därför alla kommunens kulturarrangörer till att medskapa Kulturnatten. Jättekul!

Ha en fin onsdag i slutet på september!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 september 2021