Invigningsdags och färdmedel som engagerar

På måndag är det då dags för invigning av Växjö station. Cirka 1 850 kvadratmeter stor med väntsal, butiker, restauranger med mera. Invigning är det också av Växjös vardagsrum, vårt härliga gemensamma utrymme som kommer att fungera som en social knutpunkt i huset.

Stationen slår upp portarna klockan 5.00 måndag morgon för resenärer och besökare. Klockan 11.00 samma dag blir det bandklippning och invigningstal av Jernhusens vd Kerstin Gillsbro och kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje, i Växjös nya vardagsrum. Fantastiskt roligt och viktigt för Växjö att det här nu är på plats.

Elsparkcyklar har verkligen varit veckans stora samtalsämne. Många invånare har engagerat sig i dessa gröna elscootrar som förra helgen placerades ut i Växjö. En del är för dom, men min känsla har varit att de flesta är negativa och Växjö kommun har också tidigare sagt nej till etablering av företag som hyr ut elscootrar. Mycket media, både lokal och riks har också hört av sig hela veckan. En fråga som berör, helt klart. Det verkar också vara en djungel kring vad som gäller när det gäller tillstånd för dessa. Jag är glad att medarbetare reder i detta och rätar ut frågetecken.

Idag fredag och vi har bland annat introduktion för nya chefer. Alltid väldigt roligt och inspirerande att träffa ett gäng som precis blivit chefer i vår kommun, även om vi fortfarande inte kan träffas fysiskt. Men nästa introduktion hoppas vi på kan genomföras ”på plats”. Om en vecka börjar återgången som jag skrev om i onsdags.

Ha en jättefin helg, verkar som regnet lämnat oss och solen kan kika fram.

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 september 2021