Tryggare Araby – men vi måste hålla i

I veckan kom beskedet att Polisen föreslår ta bort området Araby i Växjö från sin lista över särskilt utsatta områden i Sverige.

Vartannat år uppdaterar Polisen sin lista och nu föreslås att Araby flyttas från ”särskilt utsatt område” till kategorin ”riskområde”.

Det är väldigt positivt att Polisen bedömer att Araby har haft en så pass bra utveckling om man ser det under en längre tidsperiod. Och det trots den tragiska händelsen vi hade för en månad sedan då en person sköts till döds. Det här innebär att insatser från Polisen och kommunen gett resultat. Det här innebär inte på något sätt att vi som kommun kommer lämna Arabyborna utan insatser och Polisen säger också att deras närvaro i området inte ska minska. För vår del ska vi nu titta på hur borttagande från denna lista eventuellt skulle kunna påverka olika verksamheter.

Idag vill jag också be dig ”save the date” antingen 30 oktober eller 13 november. Då är du varmt välkommen på öppet hus med rundvandringar i vårt nya fina kommunhus. Vi är så glada att nu när restriktioner släppts kunna bjuda in alla Växjöbor till denna mötesplats och arbetsplats. Det blir också information om utvecklingen för stationsområdet för den som vill! Här kan du läsa mer.

Innan det blir helg för mig blir det en träff med Kronprinsessparet som är på besök i Växjö idag. Känns roligt att de vill veta mer om vår fantastiska kommun och allt bra vi gör här. Det skapar ju både energi och såklart stolthet.

Ha en fin helg!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 oktober 2021