Årets Guldkransen-vinnare och spännande Crossway

Extra glad är jag (och jag hoppas att alla i vår organisation men även i hela kommunen är det) då en av våra chefer inom omsorgen på kommunrehabiliteringen, Seila Mujic, tilldelats priset Guldkransen.

Det är Ledarna som delar ut priset till landets bästa vård- och omsorgschef. I stor konkurrens och där priset går till den som bäst passar in på:

  • Alltid har kundperspektivet, det vill säga att patienter, brukare och kunder är nöjda med den verksamhet som bedrivs, deras behov tillgodoses på ett bra sätt och de kan rekommendera verksamheten till andra.
  • Att alltid ha medarbetarperspektivet – medarbetarna känner sig sedda och lyssnade på, de känner arbetsglädje på sin arbetsplats.
  • Att alltid ha verksamhetsperspektivet – arbetar mot fastställda mål och driver verksamheten så att produktivitet, effektivitet och kvalitet utvecklas.

Kan säga att det är väl kopplat till vår värdegrund också, vilket också är extra glädjande. Stort grattis Seila! Läs mer priset i vår webbnyhet.

En liten egoistisk glädje kom farande över mig på kommunfullmäktige i tisdags. Revisionen som gjort en grundlig genomgång av hela vår stora organisation och som alltid finner saker som gör att ”bra kan bli bättre” uppmärksammade vår styrmodell på ett mycket positivt sätt. Sedan 2018 har vi jobbat på ett nytt sätt där vi säkerställer att alla verksamheter från politik till verksamhet håller en röd tråd: Kommunfullmäktige <-> nämnd/styrelse <-> förvaltning/bolag/förbund och där allt genomsyras av processmål som följs upp, full tillitsbaserad led- och verksamhetsstyrning.

Det här är relativt nytt och har krävt mycket tid och engagemang från alla och inte minst från mig själv. Det börjar nu sätta sig rejält i organisation och att då höra från vår revisor att det här är riktigt bra kändes så gott. Och det här gör ju inte bara gott för oss internt utan såklart för oss alla invånare, företag och besökare i hela kommunen.

Gårdagen blev intensiv med bland annat möte med landshövding, alla kommunchefs- och direktörskollegor och högsta ledning på Residenset. Igår var det fokus på hot från andra länder och hur vi ska tänka och planera. Intressant, allvarligt och så viktigt. Lätt omtumlad av denna intensiva träff tog jag mig hem i ett intensivt regnväder. Trots regnkläder var jag blöt från topp till tå. Stressande då jag endast hade 15 minuter att fixa till mig och förbereda mig för att vara med på en internationell paneldebatt där jag tillsammans med Combitech, Södra och Skanska berättade om vårt mycket intressanta project Crossway som vi har gemensamt på Bäckalsövsområdet. Tack och lov för hårfönen, för jag hann att ta bort ”blöt katt-utseendet” till ett någorlunda presentabelt utseende någon minut innan sändning. Viktigt för mig då jag såklart inte bara representerar mig själv utan oss.

Du som vill veta mer om Crossway kan kika här Länk till annan webbplats.. Ett framtida stadsnära ”distrikt” där vi jobbar för att invånare, företag och besökare ska finnas och där det klimat-nära, innovativa ska forma samarbeten och stärka såväl den enskilde som helheten. Framåtsyftande och med målet att minska resursutnyttjandet av moder jord. Och i grund och botten bygger det på att dela information så de som nu pratar om att ”vi ska jobba fram smarta städer” kan nu börja kika på Växjö och Crossway. För vi är redan igång.

Tack Karoline Spångberg Norlander, Emma Hult och Alexandra Lauren från Skanska och Jessica Öberg från Combitech för ett mycket trevligt, givande och inte minst energigivande diskussion under vår paneldebatt om vårt gemensamma samarbetsprojekt!

Ha en fin helg i oktober!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 oktober 2021