Det nya landet, teknikstrul och Öppet hus

Teknikstrul kan summera mina två senaste dagar. Först torsdagens internbudget där högsta politiska ledningen i alla styrelser, nämnder samt koncernledningen träffades fysiskt första gången på länge. Alla var laddade med såväl presentation och koncentration.

Men på grund av enorma teknikstrul i de lokaler vi hyrt, där det trådlösa var för svagt, högtalare gick igång med brusljud mitt under presentationerna samt mycket mer strul blev dessa uppträdanden lite väl utmanande. Dock – stort tack ni alla som lyssnade. Jag hoppas budskapen från mig och övriga kollegor i koncernledningen gick fram.

Gårdagens Chefens dag där alla drygt 400 chefer samlades digitalt, kantades av än värre tekniska problem. Teams som vi ofta använder ville inte alls. Ljud försvann, folk försvann, presentationer försvann, grupprum försvann. Jag är ganska luttrad men jag måste erkänna att det var lätt stressande och ja – den röda tråden kom av sig ibland. Hoppas dock att budskap där vi, kraftsamling och föredöme kom fram till alla fantastiska chefskollegor.

Igår var jag sen på invigning av Det nya landet – drömmen om Amerika. En helt ny och kraftfull utställning på Emigrantinstitutet där vi kan följa många av våra ättlingar som for till det stora landet i väst för att finna lyckan som inte kunde fås i Sverige och här i Småland. Planeringen innan resan, resan över och tiden där, kan följas i bilder, foton, brev, berättelser helt integrerade med digitala lösningar. Starkt, viktigt och så inspirerande! Se mer på Kulturparkens Smålands webb. Länk till annan webbplats.

Trots tekniskstrul har veckan som vanligt varit full av energi och stolthet. Dagarna och tillställningarna ovan har så klart även gett mig detta, och så även vår mingelkväll tillsammans med vårt nya tillskott i kommunkoncernen, Växjö & Co. Växjö & Co har ju sedan i höstas gått in i vår härliga koncern och vår mingelkväll där vi firade denna nystart kändes så bra, starkt och roligt. Vad vi kan göra tillsammans för att stärka oss som evenemang- och besöksmål för våra invånare, företag och besökare. Ja vilken grej!

Om några minuter blir det än mer energi och kreativitet då jag ska på möte med kommunchef/direktörskollegor i regionen tillsammans med regiondirektör och länsråd. Även här ett möte där vi tillsammans har fokus på ”bra kan bli bättre” skapar något bra för oss alla.

Och – glöm inte invigningen av vårt nya kommunhus imorgon lördag. Kom och träffa oss, se vårt hus och va med på en historisk invigning. Det är inte varje dag en byggnad som den här invigs – en byggnad som är vårt allas 😊 Hålltider och annan info hittar du här. Välkommen!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 oktober 2021