Inbjudna att tala på Kvalitetsmässan och engagemang kring vårt nya hus

Då var det klart att Växjö kommun kommer att vara med på Nordens största konferens inom offentlig sektor, Kvalitetsmässan Länk till annan webbplats., som äger rum i vår.

Jag har fått förmånen att prata och vara med i panelen under programpunkten ”Styrning i offentlig sektor-vilka är nycklarna till framgång?” Länk till annan webbplats. Där ska jag dela med mig av insikter och erfarenheter av att befinna sig på en utvecklingsresa, där framgångarna bygger på gemensam koncernstyrning, struktur och kultur mellan politik och verkställighet. Och där vi kunnat visa på att vårt sätt att styra och leda Växjö kommun gör att vi kan öka kvaliteten på våra tjänster och leveranser till dem vi är till för. Samtidigt som vi ökar produktiviteten och sänker kostnaderna genom att omfördela och använda våra resurser på ett smart sätt. Känns så bra att det vi gör uppmärksammas och även att vi kan dela med oss.

Då vi även är en av tre kommuner som är nominerade till Årets digitaliseringskommun Länk till annan webbplats. kommer vår medarbetare Pontus Berglund att ha en session om vårt arbete kring detta viktiga verksamhetsutvecklingsarbete. Ett arbete där just verksamhet, process och teknologi tillsammans gett mervärde för oss internt men så klart även till alla våra invånare. Även det arbetet bygger på de grundstenarna som vi startade för drygt sex år sedan med koncernstyrning, struktur och kultur i symbios mellan politik och verksamhet. Jag längtar lite extra till 7-9 mars 2022 för då sprids vad vi gör hos oss än mer till övriga Nordens offentliga aktörer!

Gårdagens sista möte på seneftermiddagen följer mig fortfarande med värme. Mötet var med en engagerad, driven, kunnig och vältalig invånare som vill att vårt nya stations- och kommunhus blir ”bra kan bli bättre” och ger inspel till såväl mig, fastighetsägare och vår servicechef Jessica Ulfsax Jonasson. Allt går inte att lösa och vi ser inte alltid allt på samma sätt när det gäller de lösningar vi behöver följa kring lag och PBL (plan- och bygglagen), där vi så klart alltid har experter med oss för att vi ska vara säkra på att göra rätt. Men värmen finns kvar även denna något småduggiga fredagsmorgon i mitten av november – tack Valter för ditt engagemang!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 november 2021