Dags att kavla upp om du inte gjort det

Jag har svårt att sätta ord på de många känslor som kommit till mig de senaste dagarna. Smittspridningen av coronaviruset har återigen accelererat och sprids i stora delar av vår värld.

Igår tisdag kom besked om att fler restriktioner införs från idag, för att vi alla som bor lever och verkar i Sverige ska hjälpas åt att stoppa smittan och stoppa risken för att folk (unga som gamla) ska gå bort, vilket kan förhindras om man bara vaccinerar sig. Vi kan ju alla läsa oss till de många nya restriktioner som kommit men också de som kan komma framåt, som slår mot medarbetare, invånare men även näringsidkare som återigen kan komma att få det tungt.

En sak som kom fram tydligt igår var också att det även är ”restriktioner” på kramar, i alla fall för ovaccinerade… Så ni som inte är vaccinerade, krama inte er omgivning och ni som är vaccinerade - krama inte de som ni vet inte är vaccinerade. Så onsdagstipset blir inte helt förvånande en uppmaning till alla (om du inte av medicinska skäl inte kan ta vaccinet) – snälla vaccinera er! Gör det för er egen skull och för era nära, kära, närmaste omgivningen, släkt, vänner, föreningar, undervisning, vårdens, företagens och samhällets skull. Du bokar tid enkelt på 1177:s webbplats Länk till annan webbplats.. Där finns info både till dig som ska ta första dosen och för oss som snart ska få en tredje.

//M

Senast uppdaterad: 8 december 2021