Ny utbildning inom hållbar energi och kramarna får vänta

En intensiv, rolig men också allvarlig vecka är snart till ända. Intensiv med ”allt som ska vara klart till jul” och med fantastiska möten med företagare, invånare och även kollegor i vår stora kommunkoncern. Roligt!

Och som vanligt har vi presenterat nyheter, den roligaste denna vecka är den om att Teknikum har fått godkänt på sin ansökan att bedriva riksrekryterande spetsutbildning på teknikprogrammet. Länk till annan webbplats. Den nya utbildningen ska ge en särskild fördjupning och breddning inom hållbar energi vid teknikprogrammet och kommer att genomföras i samarbete med Linnéuniversitetet i Växjö. Målsättningen är att utbildningen ska kunna starta redan till höstterminen 2022.

Men så har det roliga då blandats med allvarlig då vi alla fått till oss att smittspridningen av covid-19 ökat. Jag uppmanar er igen att tänka på ”kramrestriktionen” som jag berörde häromdagen. Utmanande tycker jag, då jag gärna ger människor som jag känner lite grann, en kram som hälsning när man ses. Men under pandemin har jag verkligen fått ställa om kring både kramar och handskakningar. Och nu trodde man väl snart att man skulle få kramas igen, när så många i samhället är vaccinerade. Men man vet ju faktiskt inte vilka som är vaccinerade och inte, om man inte känner varandra väl. Så kramandet får vänta, förutom med familjen.

Nobeldagen idag och exakt två veckor tills vi är på självaste dopparedagen – otroligt vad tiden bara flyger fram. Ha en fin tredje advent!

//M

Senast uppdaterad: 10 december 2021