Fimpar, kvitton och annat skräp – vem plockar upp efter dig?

Blev lite nedstämd när jag idag på morgonen mycket tidigt placerade cykeln vid kontoret (nya stations- och kommunhuset) och träffade en av våra kollegor som bland annat hjälper till att hålla rent i vår stad, kommun och även runt detta hus.

På frågan hur det var berättade han att ”fimparna flyter runt hela huset och trots att vi placerat ut askkoppar vid våra soptunnor så bryr sig många rökare inte om det”. Han visade även en platspåse fylld med krossat porslin (gråa fina tallrikar som jag tror har sitt ursprung på ett av världens stora varuhus) som bara någon kastat vid entren. På min tur genom första våningen för att handla en stor het kaffe räknade jag till fem slängda saker av typen papper, kvitton och allmänt skräp (ej fimpar tack och lov).

Jag plockade upp det och nu ligger de i en soptunna i huset. Men som sagt förundrad och nedstämd… Många pratar om ”någon annan” när man inte vet vem som gör saker och ting men nu vet ni om att varje morgon måste någon lägga mycket tid och resurser på att plocka upp skräp och giftiga fimpar runt vårt allas stations- och kommunhus. Och ni som valde att inte slänga ert skräp i en papperskorg inne i stationen utan bara slänga det på golvet, vet om att den någon som plockade upp det efter er var jag. Och nu vet ni även om att det finns soptunnor både inne och utanför station- och kommunhuset och de utanför har även askkoppar. Detta för att serva oss alla och att hjälpa oss alla att hålla rent och snyggt samt för vår allas miljö och natur (nej jag ska inte gå in på alla de gifter som sprids i vår miljö av en fimp men vi alla vet ju om att det är måååånga).

I övrigt är det en extremt intensiv period. Vi har tre av fyra födelsedagar i vår familj i december, så nu har maken, dottern och i måndags sonen haft födelsedagar. Så nu efter lucia tar det fart att planera den i alla fall för vår del stora familjehelgen – julen. I år har jag snöat in på att göra olika blomdekorationer med jultema. Maken är sådär road över de många olika formar och fat som han planerar ska vara för julens matuppläggningar istället har mossa, hyacinter och diverse grenar á la Ernst i och på sig… Jag har ju upptäckt att man kan plantera eller göra dekorationer på eller i mer eller mindre de flesta fat och skålar och jag vill använda de fina, som då älskade maken vill ha till julmaten. Ja det är Anders som såväl planerar och även gör den mesta av maten hos oss. Jag stöttar och äter och vi båda är ganska nöjda med den uppdelningen.

Förutom att det är planering för julen hemma så är det som alltid mycket på jobbet då ”allt bör vara klart till jul” så ja det är en intensiv period men också en fantastisk period!

Veckans onsdagstips blir idag till alla medarbetare hos oss i koncernen. Jag ber er tänka på vem som tar hand om dina telefonsamtal, dina mejl och dina ärenden när du tar julledigt. Som vanligt - hänvisa dig, peka ut en ersättare, ge info till våra Kontaktcenter. På det sättet tar vi hand om våra invånare, företagare och besökare under årets alla dagar, det är viktigt!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 december 2021