Nya rekommendationer och flera tips inför julhelgen

Ibland undrar man…däcket på bilen i söndags såg lite mystiskt ut och när väl ögat och förmodligen huvudet vant sig så var det tydligt att det var punka på den. Inte ofta det händer. Älskade maken ordnade allt med att lyfta bil och ta bort hjul och så stod den där sedan på uppfarten och såg lite ut som en skrotbil.

Lika förvånad blev jag på måndags lunch då maken hunnit hämta ett lagat hjul och satt på det. Och kan då konstatera att även ett annat däck är sönder. Samma procedur som kvällen före utbröt.

Efter kvällens härliga julavslutning med koncernledningen skulle jag ta cykeln hem och då var även den helt obrukbar. Allt såg korrekt ut, tramporna och navet rörde sig men inte hjulen. Och trots fixande av såväl mig själv som kollegan (tack Anders Elingfors) funkade det inte så det blev till att leda cykeln hem. Väl hemma på senkvällen kunde jag via makens kikande konstatera att ”det är något galet med hela navet”. En rysning spred sig kort över mig. Kan allt detta vara planerat av något mot mig. Att brev, vykort eller telefonsamtal kommer hem eller till jobbet med diverse otäcka meningar om såväl mig, min familj eller hot på grund av något beslut som tagits i kommunen händer och även om det är extremt otäckt har jag egentligen aldrig blivit drabbad av någon händelse. Detta otäcka och egentligen helt oacceptabla existerar i vårt samhälle – är ju inte bara jag som får uppleva. Det är en vardag för många av våra folkvalda politiker men även andra tjänstepersoner vilket i sig är både galet och oacceptabelt.

Nu tillbaka till mina kalla kårar på ryggen – nej det försvann för så fel kan inte någon agera tänkte jag. Så nu har vi två nya däck på en bil som i vart fall jag är glad inte ser ut som en skrotbil och min cykel är åter hos Mats som alltid är den som får hjälpa mig.

Nu är nya starka rekommendationer återigen något som påverkar oss alla. Hittar knappt ord för det här mer än att jag ber oss alla att ta hand om varandra, hålla avstånd och förmedla att vaccin mot covid räddar liv! Läs mer om senaste åtgärderna på folkhalsomyndigheten.se Länk till annan webbplats.

Veckans tips är ett par: Många är lediga under och mellan våra stora firanden och trots att vi alla ska hålla avstånd och inte samlas (se på Folkhälsomyndighetens information) finns en hel del andra spännande saker att uppleva. Gå in på upplev.vaxjo.se Länk till annan webbplats. så kan du få bra tips och idéer. Om inte annat finns fantastisk natur runt hörnet så njut av den som finns i massor i vår fantastiska kommun.

Om allt reder sig bra kommer jag att ha Växjö kommuns instagramkonto från och med dopparedagen och en vecka framåt. Jag har förberett familjen och övriga nära släkt på att de får vara beredda på att ”bjuda på sig för alla invånare, företag och besökare i Växjö kommun”. Så lite mer inblick av min egen jultid kommer att spridas och såklart en full arbetsvecka efter jul där vi får se vad som händer.

Min blogg tar nu lite ledighet och sätts igång efter trettonhelgen men annars finns jag som sagt på Växjö kommuns instagramkonto och även mitt eget konto @m.skagne som alltid är igång.

Till sist önskar jag er alla en fantastisk frisk jul och nyår och – ta hand om er!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 december 2021