Handbolls-eufori och ö-byggande

Det var höga hejarop, skrik och hopp upp och ner i soffan hos oss igår kväll. Total eufori över en handbollsmatch som inte var den bästa rent spelmässigt med många ”dumma missar”, enligt mig och maken och som gammal handbollsfamilj vet man ju… I soffan.

Sista halvlek var en berg- och dalbana. Och när straffen sattes av en till synes oberörd 21-åring och ”vi” sen klarade att hålla emot de till synes desperata norrmännen som i stressen i sista sekunden också sköt utanför, ja då kom både tårar och skrik. Tårarna som kom berodde på de enorma känsloyttringar med kramar, ömhet och glädje som fullkomligt överöste denna för många okände 21-åring (Valter Chrintz) som satte ”vårt” sista mål. Handboll när den är som bäst anser jag. Så följ nu semifinalen på fredag och sen (såklart) finalen!

Innan dess hade jag försökt gå någon av mina veckors mils-powerwalks men det var mer som Bambi på hal is, så efter 3 kilometers slirande, halkande och ibland ”nästan slå dit ” bar det hemåt, vilket gjorde att det bara blev 5 kilometer igår. Hade behövt mer då denna stund är fantastisk för att får ur sig frustration, funderingar och att öva in. Jag håller på att samla tankar för ett spännande föredrag jag är med på imorgon tillsammans med Adda Länk till annan webbplats. där det gäller kompetensförsörjning.

Känns bra att förmedla det stora arbetet vi gjort och gör hos oss i Växjö kommun och dess förvaltningar, bolag och räddningstjänst. För hela vårt arbetssätt är ett sätt att stötta kompetensförsörjningen. Både när det gäller koncerntänket, processer, succession och digitalisering. Att bygga egna öar i en organisation och inte vara med i det övriga, eller vilja bygga på ”mitt sätt och inte dela med mig” är ett sätt att förstöra för sig själv, sin omgivning och sina medarbetare. Också när det gäller kompetensförsörjningen. Något jag berör även i morgon. Ö-byggande är allt emot modernt arbetssätt och stödja kompetensförsörjningen som är så viktig.

Ha en fin sista onsdag i januari 2022 – och glöm inte att vaccin räddar liv!

//M

Senast uppdaterad: 26 januari 2022