Fågelsång, vigsel och fler evenemang

Jag var tidigt uppe på cykeln idag för att ta mig till kommunhuset. Och trots att klockan var runt 06.30 var det mer bilar i rörelse än vanligt, och även fler cyklister. Kändes att det är fler som från idag har möjlighet att komma tillbaka till sina arbetsplatser.

Jag märkte också av att ganska livligt fågelliv – kvitter och fågelsång av art jag inte hört på länge. Ja, trots mörkret så kände jag att det snart är vår. Första vårmånaden är mars och om tre veckor är vi där. Ja, jag vet om att det kommer bakslag med snö och kyla (Bondepraktikan säger väl sju av det slaget), men oavsett går vi mot våren och det känns så bra.

Väl på jobbet kändes det ännu mer vår. En vigselbokning till mitten av februari och fler på gång. Jag är även vigselförrättare och att ha det förtroende uppdraget är något speciellt och mycket hederfullt. Så lördag den 19 februari är det inbokat en vigsel här i vårt fina vigselrum där jag ska viga. Ni som följer intagram kan leta upp @vaxjokommun för under jul-nyårsveckan hade jag det kontot och visade bland annat upp detta fina rum. Ni som är intresserade av borgerliga vigslar kan använda er av vår e-tjänst.

Ja, idag 9 februari öppnar vi upp samhället igen. Vi går tillbaka succesivt till jobbet och vi kan ses mer. Men restriktionerna för evenemang hävs också. På Upplev Växjö finns massor av evenemang Länk till annan webbplats. för våren – in och kika i kalendern!

//M

Senast uppdaterad: 9 februari 2022