Många vill till Kungsmads restaurangskola - all time high i antal sökande

Gårdagens besök på Kungsmadskolan fyller mig än med energi. Vi har där ett program för de som vill jobba inom restaurang och bageri, som verkligen går mot strömmen. All time high för antal sökande nu när niondeklassarna sökt till gymnasiet!

På restaurang- och livsmedelsprogrammet Länk till annan webbplats. utvecklas konditorer, bagare, servicepersonal och storkökspersonal. Och det är många krögare i Växjö stad, i vår kommun men även från övriga Sverige, som besöker vår skola och våra elever eftersom de vill få studenterna till just sin restaurang, bar eller sitt café eller bageri.

Stolt vill jag säga att jag blev av att höra ansvariga Caroline Swahn och rektor Andreas Söderqvist prata om resan och de satsningar som gjorts. Väldigt insprirerande! Och så fick vi ju se de utsökta och spännande saker som görs i köket och i bageriet också. Och bakverken kan ju även köpas i Kungsmads bageri, eleverna gör ju mycket som inte går åt och det känns ju gott att det inte slängs utan tas om hand. Hållbart med andra ord😊

Du vet väl förresten att du kan läsa mer om våra gymnasieprogram på gymnasieval.vaxjo.se Länk till annan webbplats. Nu har ju sista ansökningsdag för 2022 redan varit men går du i åttan kan det vara läge att redan nu börja kolla vad som finns.

Ha en jättefin helg!

//M

Senast uppdaterad: 18 februari 2022