Hemlig vigsel i vårt vackra rum + snabb FAQ om vigslar

Mitt i sportlovet denna sista onsdag i februari. Jag hoppas alla sportlovsfirare har en fantastisk vecka och att ni alla som jobbar också har det bra.

Frustrerad, ledsen och besviken är jag än i dag eftersom vi än en gång hade inbrott på ett av våra kontor tidigare i veckan. Ett kontor som har till uppgift att stötta, serva och hjälpa de mest utsatta av våra samhällsmedborgare, nämligen Willans park. Saker som våra kollegor där är beroende av dagligen för att stötta stals. Inte allt, men en del, och oavsett om det är lite eller mycket så påverkar det vår service, vår leverans till dem som behöver vår stöd. Egoism är ordet som kommer upp i mitt huvud. Åter gör kraftsamling från flera kollegor i vår stora koncern att verksamheten snurrar, dock påverkad. Och kollegorna från annat håll får ju också prioritera om, vilket gör att även deras planerade arbeten och leverans/service till andra invånare, företag och besökare påverkas. Som sagt - egoism ställer till det för många.

I helgen var det vigsel för mig. Ja, inte min egen för den klarade jag av för snart 28 år sedan 😊 utan som vigselförrättare. Alltid lika stämningsfullt och fint. Ja, det är stort även för mig. Denna gång var vi i kommunhusets vigselrum. Ni som inte varit där – besök det. Det är så fint och jag får i vart fall en känsla av andakt och värme. Helgens bröllop var hemligt och bara de allra närmaste som visste om, så jag kunde inte lägga upp bilder på de lyckliga tu på Instagram som jag brukar. Men däremot på vigselrummet och då slogs jag av hur fint det är där.

Paret hade valt egna dikter som jag fick förtroendet att läsa och de läste en dikt till varandra.

Fint, härligt och mycket kärlek i rummet och det gjorde att även jag hade svårt att hålla tårarna tillbaka. Nu är paret på väg att bygga bo i vårt allas Växjö och med sin växande familj och stora utvecklingsprojekt, så kommer jag med glädje följa deras vidare utveckling. Lycka till med allt och tack för förtroendet ni gav mig att viga er.

Jag får en hel del frågor om vigslar. Var kan man viga sig? Svaret är vart ni vill – ja rimliga ställen vill jag nog lägga till. Kan man bara vigas i Sverige? Nej, som vigselförrättare kan man viga var som helst. Kan man få göra hur man vill? Ja, inom rimligheten. Hur går jag till väga? På vår webb finns en bra guide för borgerlig vigsel. Måste vi använda mig som vigselförrättare? – Svaret är ett stort nej! 😊 Vi är många som är borgerliga vigselförrättare och du kan välja vem du vill. På Länsstyrelsens webb finns en lista på alla vigselförrättare i länet. Länk till annan webbplats.

Så går du i frieri-tankar och vill ha en borgerlig vigsel, in och kika på webben hur du behöver förbereda dig!

Ha en fin onsdag!

//M

Senast uppdaterad: 23 februari 2022