Ny som chef och äppelreaktion

Det blev något av en berg- och dalbana i går. Energin var på topp på morgonen som började med fysisk (äntligen) Ny som chef, där nya chefskollegor från bolag, förvaltningar och förbund får genomgångar från mig och flera kollegor från olika avdelningar.

Det är en ynnest att vara först på plats att träffa dem. Men också att berätta om vad vi gör, och detta med chefskap som profession och att då ta sitt ledarskap. Jag har alltid åtta bilder jag pratar om – allt från trädgårdar, äppel i korg, apor med barn på ryggen… mycket att prata om. Bra diskussioner och inspel.

Eftermiddagens kommunstyrelse var som vanligt intressant, men extra lång då vi även hade extra diskussion om det mörka som finns i vår omvärld. Då det var semmeldagen/fettisdagen igår så bjöd vi på en sådan. Jag hoppade semlan och satsade på det röda härliga äpplet. Något jag ofta äter under vinterhalvåret. Jag ignorerade de första signalerna som kom efter att endast äppleskruttet var kvar men sedan gick det inte. Ögon som rann, näsa som kliade och så dessa nysatacker tyngre andning. Allergiatacken kom. Jodå, fick jag höra – pollenprognosen visade på höga halter och jag hade nog känt lite symtom under dagen. Det i kombination med äpple går inte för sig för mig. Jag fick så klart förklara mig, för det var inte bara snörvlandet och nysandet utan även del av läppen svullnade och så ögat…” Nej, inte förkyld och inte covid, utan en vanlig allergi reaktion”. Tack och lov har jag medikament på jobbet så snabbt till mitt skåp där såväl brickanyl, ögondroppar och betapred intogs och efter en stund lugnande det ner sig. Då jag vet om att vi är många som har utmaningar med det här så vill jag tipsa om att börja förbereda dig med medicin om du inte redan gjort det.

Ha en fin första onsdag i mars trots denna mörka tid vi har runt om oss!

//M

Senast uppdaterad: 2 mars 2022