Earth Week, Bandy-VM och Chefens dag

Vecka 12 är verkligen speciell i år. Både Earth Week Länk till annan webbplats. och Bandy-VM Länk till annan webbplats. i vår kommun, fantastiska evenemang båda två. Själv laddar jag dessutom för Chefens dag. Årets första och också den första på tre år som vi kan ha en Chefens dag fysiskt.

Vårt sätt att jobba där förändringsledning ligger som en bas i vårt arbete ser ju ut såhär ungefär:

politik «--» jag «--» vd:ar och förvaltningschefer «--» alla chefer «--» alla medarbetare

Och här måste information, ledning och styrning ske med ett starkt chefskap från alla chefer och också ledarskap från alla i vardagen. Dessutom förstärker vi detta med mötesforum där vi ses kontinuerligt och ger information, diskuterar, utvecklar olika frågor och för dialog om hur ”bra kan bli bättre”. Vi har Koncernledningen, men även Utökad koncernledning (alla chefer i bolagens, förvaltningarnas och förbundets ledningsgrupper), ledningsgruppsmöten i förvaltningar och bolag samt Chefens dag.

I dessa mötesforum går vi i olika steg igenom tankar och planer, involverar och informerar samtliga så att alla har förutsättningar att skapa förståelse för sin del om vad som händer på olika ställen i vår komplexa organisation. Allt så klart för att göra detsamma för alla medarbetare. Så förutom det vardagliga chef/ledarskapssättet där förändringsledning finns med, och förutom intranätet, Teams-ytor, möten, mejl, blogg och så vidare, så har vi även dessa träffar.

På fredag är det då dags för samtliga chefer i våra förvaltningar bolag och förbund att träffas. Vår utvecklingstrappa och kommande steg finns där. En hel del om våra spännande verksamhetsutvecklingsinitiativ där verksamhetens behov, processer och teknologi (det vill säga digitalisering) gjort att bra verkligen har blivit bättre, ska beskrivas och pratas om. Så även våra steg för att få öppen information att spridas såväl internt men även externt och dessutom om marknadskommunikation och positionering. Det hela kryddat med en förhoppningsvis inspirerande och viktig föredragning av Per Granqvist som ska prata om något ”tråkigt” på ett roligt sätt. Något jag så klart kommer beröra nästa vecka.

Men jag är laddad, övriga i koncernledningen är laddade och ja, jag hoppas att vi ännu en gång kan samlas och få extra energi från varandra där vi tillsammans stärks och får kunskapshöjande saker till oss som sprids i hela vår stora organisation.

Veckans ondagstips blir såklart det jag började med! Earth week Länk till annan webbplats. och Bandy-VM Länk till annan webbplats. och allt det som händer kring det i hela kommunen. På Upplev.vaxjo.se hittar du program om båda! Länk till annan webbplats.

Ha en fin dag denna soliga onsdag!

//M

Senast uppdaterad: 23 mars 2022