Inventering, kontroller och dialog gav 700 platser

Då är det snart dags, träff med samtliga av våra chefer i hela kommunkoncernen. Jag skrev om den i onsdagens blogg och nu är vi här.

Är förväntansfull men också lite pirr i magen. Precis som det ska vara med andra ord. Tacksam och stolt över att vi har dessa viktiga insatser så att vi stärks, och då så klart blir starka för alla dem vi är till för.

På tal om stolt – vilken kraftsamling vi gjort och som vi kunde förmedla till Länsstyrelsen och Migrationsverket igår. Vår egen krisledning med extra stöd av våra bolag har gjort en gedigen inventering för att se vilka fastigheter vi har i kommunkoncernen, men även vilka privata fastigheter, som kan bli tillfälliga etableringsboende för de ukrainare som kommer till Sverige. Men också om det finns boenden som kan användas på längre sikt.

Att kunna leverera strax under 700 boendeplatser som vi vet om är både är säkra, uppfyller lagar och förordningar och även har de krav som behövs kring hygien, utrymmen etcetera känns bra och som sagt jag är stolt! Tack ni alla kära kollegor som lagt ner tid på inventering, åkt och kontrollerat, haft dialog med fastighetsägare och myndigheter för att säkerställa att det vi sänder in är korrekt.

På söndag är det sista dagen för vårt Bandy-VM och jag är på plats för att dela ut medalj. Känns gott och spännande. Hoppas vi ses i Åby! Resultat och mycket mer får du här på Upplev Växjö. Länk till annan webbplats.

//M

Senast uppdaterad: 25 mars 2022