Eldningsförbud i Växjö kommun

Länsstyrelsen har beslutat om eldningsförbud i Kronobergs län. Det råder extremt hög brandrisk i skog och mark.

Stäng meddelande

A-kost, portioneringslista

 
Middag
Kvällsmat
Potatis, kokt/stekt
120 g
100 g
Potatismos/rotmos
2 dl
1,5 dl
Potatisgratäng
150 g
150 g
Kokt ris
100 g
100 g
Kokt pasta
120 g
120 g
Stuvade makaroner
2 dl
2 dl
Bruna bönor
2 dl
2 dl
Grönsaksgratäng
-
100 g grönsaker 1,5 dl sås
Stuvade grönsaker
1,5 dl
1,5 dl
Kokta grönsaker
50 g
50 g
Helt kött, kokt eller stekt
70 g
70 g
Köttgrytor
70 g kött 1,5 dl sås
70 g kött 1,5 dl sås
Färs- och korvrätter
90 g
80-90 g
Korvgrytor
75 g korv 1,5 dl sås
75 g korv 1,5 dl sås
Kålpudding
140 g
140 g
Frikadeller till soppa
30 g (10 små)
30 g (10 små)
Kokt fisk
110 g
110 g
Stekt fisk
100-110 g
90-100 g
Fiskfärs/fiskbullar
90 g
75 g
Fiskpudding
150 g
125 g
Fiskgratäng med sås
200 g
170 g
Matjesill
70 g
60 g
Lutfisk, kokt
130 g
120 g
Varm soppa
3 dl
3 dl
Pytt i panna
230 g
230 g
Kroppkakor/potatisbullar
180 g
150 g
Fläskpannkaka/raggmunk
180 g
150 g
Janssons frestelse
-
150 g
Såser
1,5 dl
1,5 dl
Risgrynsgröt
-
2,5 dl
Desserter
 
 
Bäryoghurt
1,5 dl
2,5 dl (huvudrätt)
Kräm
1,5 dl
2,5 dl (huvudrätt)
Soppa
2 dl
-
Kompott
1 dl
-
Pannkakor
2 st
3 st (huvudrätt)
Kakor, pajer, puddingar
100 g
-
Pannacotta med bär
120 g
-
Vaniljris med bär
150 g
-
Änglamat
120 g
-
Mousse och fromage
150 g
-
Crème Fraîchetårta
90 g
-
Jordgubbar
3 dl
-
Konserverad frukt
110 g
-
Grädde
20-40 g
-
Vaniljsås
1 dl
-
Glass
120 g
-
Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 augusti 2017
Politik och demokrati