Krisberedskapsveckan 2019, 6-12 maj

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? Svaret på frågan är kanske inte helt enkelt. Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som därför har till syfte att öka människors beredskap inför samhällskriser. 2019 äger den rum vecka 19.

Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris och för att nå ut till så många som möjligt genomförs Krisberedskapsveckan bland annat tillsammans med kommuner, frivilligorganisationer och länsstyrelser.

Tre föreläsningar på temat kris

Växjö kommun uppmärksammar Krisberedskapsveckan på många olika sätt, bland annat bjuder vi in till föreläsningar med olika spännande teman:

Förberedd om krisen kommer

Torbjörn Selin

Måndag 6 maj klockan 17:30–19.30, Sigfridsalen, IOGT–NTO-huset.
En föreläsning om samhället, prepping och överlevnad. Torbjörn Selin som bland annat är överlevnadsinstruktör i försvaret föreläser och ger insyn i hur en överlevare tänker, hur vi förbereder oss och hur man hanterar en överlevnadssituation.

För din säkerhet!

Bostadsområde

Onsdag 8 maj klockan 17:15–19:00, Stadsbiblioteket, Växjö.
Vad kan du göra för att klara dig och din familj vid en kris i samhället? Eva Christensen och Rickard Örnström från Försvarsutbildarna föreläser.

Beredskapsåtgärder i Växjö centrum – en rundvandring

Samuel Palmblad

Torsdag 9 maj klockan 17:00-18:30 (fullbokat) samt 19:00-20:30, samling vid Smålands museum. 

Följ med Samuel Palmblad från Kulturparken Småland på en rundvandring bland kalla krigets artefakter. Rundvandringen går bland annat genom platser som var kopplade till krigssjukvård, ledningsfunktioner, skyddsrum och räddningstjänst i krig.

OBS! Föranmälan krävs. Maximalt 30 personer, anmäl dig här nedan.

Anmälan till Beredskapsåtgärder i Växjö centrum,
klockan 19:00-20:30

Anmälan till Beredskapsåtgärder i Växjö centrum,
klockan 17:00-18:30 - FULLBOKAT.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 maj 2019
Politik och demokrati