Scensommarprogrammet 2019

Här har vi samlat alla Scensommars arrangemang, i alla kommunerna. Arrangemangen ligger i kronologisk ordning.

Grant

Onsdag 26 juni klockan 19.00 - Linnéparken, Växjö
Lyxigt sorglig som Lana Del Rey, rörlig som Kate Bush och majestätisk som Florence Welch – det är Grant det. Debutalbumet In bloom är tio spår expansiv och mångbottnad pop framförd av en av landets starkaste röster. Det är musik som gjord för en Linnépark i ny sommarblom.

Grant Scensommar

Grant uppträder i Linnéparken, Växjö.

Kruxet

Torsdag 27 juni klockan 19.00 – Bergendahlska Gården, Växjö
Syskonduon Kruxet har en gemensam historia, ett gemensamt bagage och framförallt ett gemensamt sound. I spretig och driven pop skriver de romantiskt om tonårstiden, ensamheten och kärlekar som gått i kras. Det är musik med igenkänningsfaktor lika mycket för den unga publiken som för den äldre som ännu inte riktigt har vågat försegla sina ungdomsår på minnenas vind.

Musica Vitae

Lördag 29 juni klockan 15.00 - Linnéparken, Växjö
Musica Vitae bjuder på musik av båda välkända och mindre kända tonsättare från Norden. På programmet står musik av bland annat Sibelius, Grieg, Andrée och Peterson-Barger. Presentatör: Pernilla Eskilsdotter.

France Elegance med Kalaskvartetten

Söndag 30 juni klockan 15.00 - Ingelstad Hembygdsgård, Ingelstad
Kalaskvartetten bjuder på franska toner, minnen och känslor från flera decennier. I repertoaren finns allt från episka musikögonblick från den franska scenen till passionerade toner från filmer vi aldrig glömmer. Kom och njut av stråkkvartettens franska afton. Kanske tar du med dig ett minne eller en kärleksfull melodi på din väg hem genom sommarkvällen. Erika Sävström Engman violin 1, Gabriele Freese violin 2, Myrte van Gestel viola, Lena Müller cello.

Kollision med Kollektiv Knaster

Måndag 1 juli 15.00 – Strandbjörket, Växjö
Tisdag 2 juli 10.00 – Herrgården fritidsgården, Lammhult
Onsdag 3 juli 15.00 - Vislandabadet, Vislanda
Torsdag 4 juli 15.00 - Mårdslycke badplats, Tingsryd - INSTÄLLT
Bland papper, portföljer och tillknäppta kostymer gör fyra inrutade karaktärer allt för att upprätthålla ordning. Under den strikta ytan har dock något börjat röra sig och vardagen ter sig mer och mer svårhanterlig och absurd. Undantryckt liv och längtan sipprar ut ur alla hörn och situationen blir till slut omöjlig att inte konfrontera.
Kollision är en föreställning om normer, förändring och att våga ge sig hän. Genom livemusik, nycirkus, fysik teater, magi och luftakrobatik växer en lekfull och tankeväckande föreställning fram som passar alla oavsett ålder eller språk.

Trio Smack med Dotterbolaget

Tisdag 2 juli 15.00 - Glasbergets lekplats, Ingelstad
Onsdag 3 juli 10.00 - Brunnsparken, Åseda
Torsdag 4 juli 10.00 - Södra Ljunga fotbollsplan
Fredag 5 juli 10.00 - Hagaparken, Alvesta
En trickbaserad föreställning. Väskor som fastnar i luften, röda bollar som försvinner och återuppstår, hisnande ballongnummer, en ilsken enhjulingscyklist och en tom påse. En clowntrio jobbar på fullaste allvar med att roa publiken. De bjuder på en fysisk föreställning med magi, enhjulingsnummer och clowneri.

Artisterna Trio Smack med Dotterbolaget.

Trio Smack med Dotterbolaget uppträder i Ingelstad, Åseda, Alvesta och Ljungby.

P4 nästa

Onsdag 3 juli klockan 19.00 - Linnéparken, Växjö
Låtskrivare och artister från hela länet tävlar om att få en möjlighet att spelas i P4 och en utmanarchans till Svensktoppen. Passa också på att träffa också programledare från P4 Kronoberg och radioapan. Finalen direktsänds i P4 19-20 direkt från Linnéparken

Andreas Wijk

Torsdag 4 juli 19.00 - Bergendahlska Gården, Växjö
Multitalangen Andreas Wijk har gjort sig ett namn som modell och influencer i sociala medier, men musiken har alltid varit hans huvudsakliga drivkraft. Till den stora följarskarans entusiasm släpptes debuten Season 1 i vintras. Nu är Andreas Wijk redo för de stora sammanhangen.

Stand-up : Elina Du Rietz

Fredag 5 juli klockan 19.00 - Residensets trädgård, Växjö
I hyllade föreställningen PK-fittan resonerar skådespelaren och ståuppkomikern Elina Du Rietz kring utmaningen att vara politiskt korrekt. Med exakt tajming bjuder hon på lika tramsig som tänkvärd humor.
Jörgen Sjöberg
Scenen är Osbysonen Jörgen Sjöbergs bästa vän. Han är en energifylld komiker som engagerar med yvigt kroppsspråk och snabbtänkt spontanitet..
Camilla Jonasson
Camilla Jonasson, också känd som Kulturtanten är en komisk räddare i vardagsnöden. De senaste åren har hon setts i stora och små ståupp-sammanhang runt om i landet, alltid redo att infria och befria publiken från föreställningar om kulturtanter.

Presentatör Erik Bergendahl. I samarbete med Börén Nöje.

Djungelns hemlighet med Eva Funck & Hönapöna

Måndag 8 juli 10.00 - Teaterparken, Växjö
Tisdag 9 juli 15.00 - Källarbacken, Brittatorp
Onsdag 10 juli 10.00 - Hagaparken, Alvesta
Torsdag 11 juli 15.00 - Sommarhemmet Sundet, Vittaryd
Hönapöna och Eva har läst i en gammal tidning att det finns guld i djungeln. Det är gratis och bara att hämta. Men, när de kommer dit är det inte så enkelt. Var är guldet? Oväntad hjälp kommer från ett lejon, en orm och en loppa. Interaktivt och färgstarkt om hur vi kan få vänner genom att se, höra och uppmuntra varandra. Eva Funck har varit programledare för en rad tv-program och fått pris bl. a. för att ha gjort Sveriges bästa faktaprogram för barn och utsetts till Svenska folkets kunskapsspridare. 4-8 år

Artisten Eva Funck

Eva Funck uppträder i sommar med sin föreställning Djungelns hemlighet.

Flygare med Kompani Hint och Cirkus Saga

Måndag 8 juli klockan 15.00 - Glasbergets lekplats, Ingelstad
Tisdag 9 juli klockan 10.00 - Bäckparken, Alstermo skola
Onsdag 10 juli klockan 15.00 - Ormakullagården, Älmhult
Torsdag 11 juli klockan 10.00 - Gökaskratt, Hovmantorp
Tre vänner ger sig ut på ett lekfullt äventyr i luftrummet. Med vind i håret trotsar de tyngdkraften, hittar nya sätt att flyga och drömmer sig bort . Håll i hatten, spänn livremmen och stäng av paddan, för snart lyfter vi! En charmerande nycirkus föreställning med pilot-, flyg-, och uppfinningstema för hela familjen.

Smith & Thell

Onsdag 10 juli 19.00 - Linnéparken, Växjö
Maria Smith och Victor Thell vet hur en hit komponeras. De har haft ett finger med i spelet i låtar med namnkunniga artister som Molly Sandén, Darin och Alan Walker, men det är i eget namn som det riktigt har sprakat om deras komponerande. Du har hört Forgive me friend strömma ur lurarna. Nu får du chansen att höra den, Somebody like you och en hel bunt andra guldkorn från debuten Soulprints livs levande från Linnéparkens scen.

Mollie Minott

Torsdag 11 juli klockan 19.00 - Bergendahlska Gården, Växjö
Som femtonåring gjorde Mollie Minott tv-debut i en duett med James Blunt, sedan dess har det inte varit något snack om att det är musiken som är hennes kall. Efter en finalplats i Sveriges största talangtävling har Mollie hörts i små och stora sammanhang, i samarbeten med andra men framför allt som sin alldeles egen starka röst.

Jan Johansen Trio

Fredag 12 juli klockan 19.00 - Lammhults Hembygdsgård, Lammhult
Att Jan Johansen 1995 fick en brakhit med Se på mej är knappast en underdrift. Sedan dess har han varit ett återkommande namn på de svenska scenerna, på radiolistor och i tv. I lustfullt samspel med Anton Körberg och Chris Andersen bjuder Jan Johansen ur sin låtskatt och på personliga favoriter. Jan Johansen, Anton Körberg och Chris Andersen.

Emil och folkfesten

Lördag 13 juli klockan 19.00 - Hembygdsparken, Braås
Emil Gullhamn och Anna Mogren kommer från skiftande musikaliska bakgrunder – Anna är nyckelharpist och violinist med rötterna i den svenska folkmusiken, Emil är låtskrivare och sångare kanske mest känd från melodifestivalbekantingarna State of Drama. Tillsammans blandar duon influenser och uttryckssätt till välljudande folkmusikkryddad pop med lika delar sväng och röj som finstämd akustisk känsla.

Magiska Mysterier med Doktorn & Arkadia

Måndag 15 juli klockan 10.00 - Furutåskolan, Teleborg, Växjö
Måndag 15 juli klockan 15.00 - Kronobergs slottruin, Växjö
Tisdag 16 juli klockan 10.00 - Hembygdsparken, Braås
Tisdag 16 juli klockan 15.00 - Sjöparken, Lenhovda
Onsdag 17 juli klockan 10.00 - Hembygdsgården, Traryd
Onsdag 17 juli klockan 15.00 - Herrgårdsparken, Möckelsnäs Herrgård
Torsdag 18 juli klockan 10.00 - Folkets hus, Kosta
Torsdag 18 juli klockan 15.00 - Rävemåla Bygdegård
Doktorn och Arkadia har beslutat sig för att demonstrera några magiska egenheter, men de är inte helt överens. Ska de testa Doktorns magiska utrustning, visa en flyguppvisning med en odöd uggla eller utföra ett korttrick? Möt Doktorn & Arkadia från TV-succén i ett hysterisk äventyr genom Den Jordiska Dimensionen. Rek från 7 år.

Tibble Transsibiriska

Onsdag 17 juli klockan 19.00 - Linnéparken, Växjö
Tibble är en liten by i Leksand. Det är också hemorten för en partyglad sextett som har tagit den romska musiken till sina hjärtan. Tibble Transsibiriskas tolkning av musiktraditionen är explosiv och outtröttligt svängig. Här bjuds ett balkanös av guds nåde som har gett bandet ett välförtjänt rykte som ett av Sveriges mest pålitliga och dansvänliga liveband.

Tibble

Tibble Transsibiriska uppträder i Linnéparken, Växjö

Toni Holgersson

Torsdag 18 juli klockan 19.00 - Bergendahlska gården, Växjö
Toni Holgersson saknar knappast rutin. Sedan debuten 1989 har han släppt tio hyllade album fulla av oförglömliga sånger. Holgersson är en fingertoppskänslig låtskrivare som äger förmågan att skildra livets trasighet och ljuspunkter med poetisk nerv och livserfaren trovärdighet.

Stand-up : Tobias Persson

Fredag 19 juli klockan 19.00 - Kvarnabacken, Rottne
Tobias Persson är en av Sveriges mest rutinerade och prisbelönta ståuppkomiker. Med skarpt improvisationssinne bjuder han lika mycket underfundig humor som eftertanke.
Gussy Löwenehielm
Ertertänksam humor är också Gussy Löwenhielms signum. Han är en ordvrickare av klass som levererar verklighetsförankrade absurditeter på ett smakfullt och uppfriskande sätt.

Presentatör Erik Bergendahl. I samarbete med Börén Nöje.

Crying Day Care Choir

Lördag 20 juli klockan 19.00 - Källarbacken, Brittatorp
Familjebandet (Sara är gift med Jack som är bror till Bill) Crying Day Care Choir har gjort sig ett namn på fotstampsvänlig, melodistark folkpop byggd på outsinlig optimism och välsnidad stämsång. Det är en träffsäker musikalisk cocktail som har tagit bandet till otaliga scener i Sverige och Europa. Nu bjuder de Brittatorp att smaka.

Mamma Mu och Kråkan med Teater Trampolin

Söndag 21 juli klockan 15.00 - Hembygdsgården, Moheda
Måndag 22 juli klockan 10.00 - Lugnets park, Hovshaga, Växjö
Måndag 22 juli klockan 15.00 - Snurregubbens lekplats, Rottne
Tisdag 23 juli klockan 10.00 - Öja Hembygdsgård, Gemla
Tisdag 23 juli klockan 15.00 - Araby Park Arena, Växjö
Onsdag 24 juli klockan 10.00 - Markaryds hembygdspark
Onsdag 24 juli klockan 15.00 - Kronoskogsbadet, Ljungby
Torsdag 25 juli klockan 10.00 - Södra Kajen, Urshult
Torsdag 25 juli klockan 15.00 - Bakom Folkets hus/Biblioteket, Lessebo
Mamma Mu har varit på äventyr i stan. Mamma Mu tycker att ingenting i stan såg ut så som saker ska se ut. Men hon lärde sig en kul låt att dansa till - Vipp på rumpan affären! ... undrar om Kråkan också vill lära sig den? En humoristisk familjeföreställning baserad på Jujja Wieslanders folkkära barnböcker. Rek. från 4 år

The Moniker sjunger Robban Broberg

Onsdag 24 juli klockan 19.00 - Linnéparken, Växjö
Daniel "The Moniker" Karlsson har ett alldeles speciellt förhållandet till Robert Brobergs musik. Som 11 åring fick han möjlighet att uppträda med artisten under fyra kvällar, ett minne som rotade sig i den unge Daniel. I hyllningskonserten Det var en båt som sa bjuder The Moniker tillbaka och gör husgudens sånger i innerlig och intim tappning.

Isle of you

Torsdag 25 juli klockan 19.00 - Bergendahlska Gården, Växjö
Duon Isle of you har växlat upp. Med plattan i mattan har de lämnat uppväxtens Öland för storstaden och en helhjärtad satsning på artistkarriären. Nog har de också dragit öronen till sig, singeln Change of heart har spelats flitigt i riksradio och självaste Sia lade till duons Bodyguard till sin playlist med över sjuttiotusen följare. Nu ger sig Isle of you ut på vägarna för att locka fler nyfikna öron med sin elektroniska pop.

Varietégatan

Fredag 26 juli klockan 11.30 - 17.00 - Willans park, Växjö
klockan 11.30, 13.00, 14.30, 16.00 - Conny the Con Man
klockan 12.00, 15.00 - Arkadia
klockan 13.30, 16.30 - Johan Wellton

Johan Wellton
Internationellt erkände Johan Wellton levererar avancerade cirkusnummer i kombination med underfundiga reflektioner och glimten i ögat. En ångvältsshow som får vilken publik som helst att kippa efter andan och tappa hakan. Johan Wellton har turnerat i mer än trettio länder och uppträtt live för över 1 miljon människor och för drygt 40 miljoner TV-tittare.
Conny the Con man
Sveriges mest älskade bonnfångare, loppcirkusdirektör och fakir. Åtminstone om man får tro honom själv. Se honom utföra de mest häpnadsväckande och livsfarliga fakirkonster eller låt dig hänföras av Conny´s AMAZING Flea Circus, en jätteföreställning i miniformat med loppor som gör saker du aldrig sett förut och kanske inte ens kommer kunna se.
Arkadia
En tvångströja, 20 meter kätting och en spontan och direkt dialog med publiken. DET, och mycket mer, är vad Arkadia tar med sig ut på gatorna i Växjö. En non-stop upplevelse av trolleri, spontana händelser och utbrytningar i världsklass.

Bror Gunnar Jansson

Söndag 28 juli klockan 19.00 - Gemla Folkpark, Gemla
Mörkret är alltid nära i Bror Gunnar Janssons blues. Göteborgaren skriver mordballader och dystra skrönor där den skuggiga sidan av det mänskliga psyket alltid är närvarande och ljusglimtarna sipprar ut genom gitarrens toner. Det är nyansrik och slagkraftig musik med ena foten stadigt förankrad i Mississippi och den andra i de svenska folksagorna.

Bror Gunnar Jansson

Bror Gunnar Jansson uppträder i Gemla Folkpark, Gemla

Burken med ZebraDans

Måndag 29 juli klockan 10.00 - Araby Park Arena, Växjö
Måndag 29 juli klockan 15.00 - Lekplats Örnen, Lammhult
Tisdag 30 juli klockan 10.00 - Hembygdsparken, Braås
Tisdag 30 juli klockan 15.00 - Utanför biblioteket, Lönashult
Onsdag 31 juli klockan 10.00 - Forrerydladan, Forreryd
Onsdag 31 juli klockan 15.00 - Parken, Strömsnäsbruk
Allt är frid och fröjd och fågelkvitter tills de två goda vännerna en dag hittar en burk och hela deras vänskap sätts på spel. Vännerna dansar sig igenom känslor av missunnsamhet, girighet och självgodhet men också generositet, ödmjukhet och gemenskap. Häng med på ett humoristiskt, nervkittlande äventyr för att få reda på … vad är det i burken?

Titiyo

Onsdag 31 juli klockan 19.00 - Linnéparken, Växjö
Sveriges souldrottning behöver ingen närmare presentation. I snart trettio år har Titiyo varit ett unikum i svenskt musikliv. På nittiotalet bidrog hon till att definiera den moderna soulpopen i Sverige och har rastlöst fortsatt att trampa ny mark. Senaste albumet 13 gården är hennes första på svenska och presenterar en mer privat artist som besjunger det lilla och stora livet med egensinne och slagkraftig melodikänsla.

Stand-up: Patrik Larsson

Fredag 2 augusti klockan 19.00 - Krogen på logen, fd. pannkakshuset, Tolg
Patrik Larsson
Skrattätt och briljant blir det alltid när Patrik Larsson öppnar munnen. Som danska mediet Karsten Torebjer har Patrik rivit ner skrattsalvor landet över. I Tolg håller han sig alltjämt på rätt sida sundet och presenterar sig själv i egen hög person.
Malin Appeltoft
Med humorn som vapen slår Malin Appeltofft hål på fördomar. Rappt, kvickt och med skarpa iakttagelser skämtar hon om familj, föräldraskap och de gifta parens oglamorösa vardag.

Presentatör Erik Bergendahl. I samarbete med Börén Nöje.

Väx upp! med Kråkspark

Måndag 5 augusti klockan 10.00 - Lekplatsen, Furuby
Måndag 5 augusti klockan 15.00 - Masugnen, Åryd
Tisdag 6 augusti klockan 10.00 - Kalvsviks bygdegård, Kalvsvik
Tisdag 6 augusti klockan 15.00 - Lekplatsen Målvägen/Startvägen, Teleborg, Växjö
Tim och Tej har hittat ett frö. Vad finns innanför det hårda, randiga skalet? Hur har fröet hamna här? Och var kommer det ifrån? De stoppar ner fröet i en kruka full av jord och ger det vatten och sol, luft och kärlek. Men varför händer det ingenting? De väntar och väntar, men fröet vill ju aldrig gro.

Plura

Onsdag 7 augusti klockan 19.00 - Linnéparken, Växjö
Eldkvarn brinner inte längre men det betyder inte att Plura Jonsson slår av på takten. Efter över fyrtio aktiva år har Plura blivit en svensk rocklegendar i besittning av en diger låtskatt och otaliga berättelser från den stora landsvägen. Till Scensommar kommer Plura med ett gitarrcase fullt av odödliga sånger som gjorda för ljumma sommarkvällar och öppna sinnen.

Halm

Torsdag 8 augusti klockan 19.00 - Hembygdsgården, Kalvsvik
Hårt arbete och kompromisslös kärlek till countryn har varit vägen framåt för Halm från Umeå. 2017 släpptes debuten Raised by the fire, ett koncentrat av närmare tio års ihärdigt spelande och skrivande. I Kalvsviks bygdegård ger Halm en stilstudie i amerikansk musiktradition.

Lise och Gertrud tolkar Fredriksson/Dahlgren

Fredag 9 augusti klockan 19.00 - Linnéparken, Växjö
På sitt alldeles eget sätt säger Lise & Gertrud tack till inspirationskällorna Eva Dahlgren och Marie Fredriksson, deras texter och musik. Avskalat med röst, cello och piano gör Lise & Gertrud välbekanta sånger i ny personlig tappning, där värme och närhet till publiken är lika viktiga ledord som humor och generositet.

I samarbete med Växjö teaterförening.

Romeo & Julia-kören

Lördag 10 augusti klockan 19.00 - Kronobergs slottruin, Växjö
Renässansmusiken är Romeo & Julia-körens ledstjärna. I snart trettio år har det kärleksfulla och lustfyllda förhållandet till musiken tagit kören till nobelfester och prinsessbröllop, men också till scener av skiftande storlek över hela landet. I föreställningen på Kronobergs slottsruin möter du körens mest lekfulla sida, där vackra renässanskostymer bidrar till den känsla av fest och färg som har blivit Romeo & Julia-körens signum.

Romeo och Julia Kören

Romeo & Julia-kören uppträder i Kronobergs slottsruin, Växjö

Everts kvintett

Söndag 11 augusti klockan 15.00 - Masugnen, Åryd
Everts kvintett bildades av fem aningslösa musiker med vitt skilda musikbakgrunder för att tillsammans ta sig an musik från den svenska beredskapstiden. Idag består repertoaren av allt från depressionstidens swingjazz till det sena femtiotalets rock 'n' roll. De musikaliska epokerna återspeglas med autenticitet, känsla och spelglädje. Det är musik som uppmuntrar lika mycket till eftertanke som dans.

Jag vill ha min hatt med Obanteatern

Måndag 12 augusti klockan 10.00 - Herrgården fritidsgården, Lammhult
Måndag 12 augusti klockan 15.00 - Araby Park Arena, Växjö
Tisdag 13 augusti klockan 10.00 - Romavallen, Teleborg, Växjö
Tisdag 13 augusti klockan 15.00 - Öja hembygdsgård, Gemla
Två vänner kommer in på scenen för att entusiastiskt berätta historien om björnen som vill ha sin hatt. Den ene av dem är lite mer begåvad än den andre ... En mycket rolig och dramatisk föreställning efter en bok av Jon Klassen. Rek 5-10 år.

Molly Sandén

Onsdag 14 augusti klockan 19.00 - Linnéparken, Växjö
Beats, syntar och stora känslor genomsyrar Molly Sandéns senaste album Större. Det är sånger om relationernas komplexitet, hopp och hopplöshet i smäcker popskrud formulerade av en ung men våldsamt rutinerad artist som fortsätter att lägg Sverige för sina fötter. Molly Sandén sparkar ut årets Scensommar med lika mått eftertänksamhet och musikalisk eufori.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 juli 2019
Se och göra