Arrangemang kvällstid

Här har vi samlat alla Scensommars kvällsarrangemang, i alla kommunerna. Arrangemangen ligger i kronologisk ordning.

Grant

Onsdag 26 juni klockan 19.00 - Linnéparken, Växjö
Lyxigt sorglig som Lana Del Rey, rörlig som Kate Bush och majestätisk som Florence Welch – det är Grant det. Debutalbumet In bloom är tio spår expansiv och mångbottnad pop framförd av en av landets starkaste röster. Det är musik som gjord för en Linnépark i ny sommarblom.

Kruxet

Torsdag 27 juni klockan 19.00 – Bergendahlska Gården, Växjö
Syskonduon Kruxet har en gemensam historia, ett gemensamt bagage och framförallt ett gemensamt sound. I spretig och driven pop skriver de romantiskt om tonårstiden, ensamheten och kärlekar som gått i kras. Det är musik med igenkänningsfaktor lika mycket för den unga publiken som för den äldre som ännu inte riktigt har vågat försegla sina ungdomsår på minnenas vind.

Musica Vitae

Lördag 29 juni klockan 15.00 - Linnéparken, Växjö
Musica Vitae bjuder på musik av båda välkända och mindre kända tonsättare från Norden. På programmet står musik av bland annat Sibelius, Grieg, Andrée och Peterson-Barger. Presentatör: Pernilla Eskilsdotter.

France Elegance med Kalaskvartetten

Söndag 30 juni klockan 15.00 - Ingelstad Hembygdsgård, Ingelstad
Kalaskvartetten bjuder på franska toner, minnen och känslor från flera decennier. I repertoaren finns allt från episka musikögonblick från den franska scenen till passionerade toner från filmer vi aldrig glömmer. Kom och njut av stråkkvartettens franska afton. Kanske tar du med dig ett minne eller en kärleksfull melodi på din väg hem genom sommarkvällen. Erika Sävström Engman violin 1, Gabriele Freese violin 2, Myrte van Gestel viola, Lena Müller cello.

France Elegance

Kalaskvartetten uppträder på Ingelstads Hembygdsgård

P4 nästa

Onsdag 3 juli klockan 19.00 - Linnéparken, Växjö
Låtskrivare och artister från hela länet tävlar om att få en möjlighet att spelas i P4 och en utmanarchans till Svensktoppen. Passa också på att träffa också programledare från P4 Kronoberg och radioapan. Finalen direktsänds i P4 19-20 direkt från Linnéparken

Andreas Wijk

Torsdag 4 juli 19.00 - Bergendahlska Gården, Växjö
Multitalangen Andreas Wijk har gjort sig ett namn som modell och influencer i sociala medier, men musiken har alltid varit hans huvudsakliga drivkraft. Till den stora följarskarans entusiasm släpptes debuten Season 1 i vintras. Nu är Andreas Wijk redo för de stora sammanhangen.

Stand-up : Elina Du Rietz

Fredag 5 juli klockan 19.00 - Residensets trädgård, Växjö
I hyllade föreställningen PK-fittan resonerar skådespelaren och ståuppkomikern Elina Du Rietz kring utmaningen att vara politiskt korrekt. Med exakt tajming bjuder hon på lika tramsig som tänkvärd humor.
Jörgen Sjöberg
Scenen är Osbysonen Jörgen Sjöbergs bästa vän. Han är en energifylld komiker som engagerar med yvigt kroppsspråk och snabbtänkt spontanitet..
Camilla Jonasson
Camilla Jonasson, också känd som Kulturtanten är en komisk räddare i vardagsnöden. De senaste åren har hon setts i stora och små ståupp-sammanhang runt om i landet, alltid redo att infria och befria publiken från föreställningar om kulturtanter.

Presentatör Erik Bergendahl. I samarbete med Börén Nöje.

Smith & Thell

Onsdag 10 juli 19.00 - Linnéparken, Växjö
Maria Smith och Victor Thell vet hur en hit komponeras. De har haft ett finger med i spelet i låtar med namnkunniga artister som Molly Sandén, Darin och Alan Walker, men det är i eget namn som det riktigt har sprakat om deras komponerande. Du har hört Forgive me friend strömma ur lurarna. Nu får du chansen att höra den, Somebody like you och en hel bunt andra guldkorn från debuten Soulprints livs levande från Linnéparkens scen.

Smith och Thell

Smith & Thell uppträder i Linnéparken, Växjö

Mollie Minott

Torsdag 11 juli klockan 19.00 - Bergendahlska Gården, Växjö
Som femtonåring gjorde Mollie Minott tv-debut i en duett med James Blunt, sedan dess har det inte varit något snack om att det är musiken som är hennes kall. Efter en finalplats i Sveriges största talangtävling har Mollie hörts i små och stora sammanhang, i samarbeten med andra men framför allt som sin alldeles egen starka röst.

Jan Johansen Trio

Fredag 12 juli klockan 19.00 - Lammhults Hembygdsgård, Lammhult
Att Jan Johansen 1995 fick en brakhit med Se på mej är knappast en underdrift. Sedan dess har han varit ett återkommande namn på de svenska scenerna, på radiolistor och i tv. I lustfullt samspel med Anton Körberg och Chris Andersen bjuder Jan Johansen ur sin låtskatt och på personliga favoriter. Jan Johansen, Anton Körberg och Chris Andersen.

Emil och folkfesten

Lördag 13 juli klockan 19.00 - Hembygdsparken, Braås
Emil Gullhamn och Anna Mogren kommer från skiftande musikaliska bakgrunder – Anna är nyckelharpist och violinist med rötterna i den svenska folkmusiken, Emil är låtskrivare och sångare kanske mest känd från melodifestivalbekantingarna State of Drama. Tillsammans blandar duon influenser och uttryckssätt till välljudande folkmusikkryddad pop med lika delar sväng och röj som finstämd akustisk känsla.

Tibble Transsibiriska

Onsdag 17 juli klockan 19.00 - Linnéparken, Växjö
Tibble är en liten by i Leksand. Det är också hemorten för en partyglad sextett som har tagit den romska musiken till sina hjärtan. Tibble Transsibiriskas tolkning av musiktraditionen är explosiv och outtröttligt svängig. Här bjuds ett balkanös av guds nåde som har gett bandet ett välförtjänt rykte som ett av Sveriges mest pålitliga och dansvänliga liveband.

Toni Holgersson

Torsdag 18 juli klockan 19.00 - Bergendahlska gården, Växjö
Toni Holgersson saknar knappast rutin. Sedan debuten 1989 har han släppt tio hyllade album fulla av oförglömliga sånger. Holgersson är en fingertoppskänslig låtskrivare som äger förmågan att skildra livets trasighet och ljuspunkter med poetisk nerv och livserfaren trovärdighet.

Stand-up : Tobias Persson

Fredag 19 juli klockan 19.00 - Kvarnabacken, Rottne
En av Sveriges mest erfarna ståuppkomiker. Har blivit utsedd till årets manliga komiker på Standupgalan, och har senaste året turnérat land och rike runt med showen Man på prov.
Gussy Löwenehielm
Är en ordvrickare och vitsare på ett smakfullt och uppfriskande sätt. Har gjort flera samarbeten med Tobias Persson, som har genererat till storgarv.

Crying Day Care Choir

Lördag 20 juli klockan 19.00 - Källarbacken, Brittatorp
Familjebandet (Sara är gift med Jack som är bror till Bill) Crying Day Care Choir har gjort sig ett namn på fotstampsvänlig, melodistark folkpop byggd på outsinlig optimism och välsnidad stämsång. Det är en träffsäker musikalisk cocktail som har tagit bandet till otaliga scener i Sverige och Europa. Nu bjuder de Brittatorp att smaka.

Crying day care

Crying Day Care Choir uppträder på Källarbacken, Brittatorp

The Moniker sjunger Robban Broberg

Onsdag 24 juli klockan 19.00 - Linnéparken, Växjö
Daniel "The Moniker" Karlsson har ett alldeles speciellt förhållandet till Robert Brobergs musik. Som 11 åring fick han möjlighet att uppträda med artisten under fyra kvällar, ett minne som rotade sig i den unge Daniel. I hyllningskonserten Det var en båt som sa bjuder The Moniker tillbaka och gör husgudens sånger i innerlig och intim tappning.

Isle of you

Torsdag 25 juli klockan 19.00 - Bergendahlska Gården, Växjö
Duon Isle of you har växlat upp. Med plattan i mattan har de lämnat uppväxtens Öland för storstaden och en helhjärtad satsning på artistkarriären. Nog har de också dragit öronen till sig, singeln Change of heart har spelats flitigt i riksradio och självaste Sia lade till duons Bodyguard till sin playlist med över sjuttiotusen följare. Nu ger sig Isle of you ut på vägarna för att locka fler nyfikna öron med sin elektroniska pop.

Bror Gunnar Jansson

Söndag 28 juli klockan 19.00 - Gemla Folkpark, Gemla
Mörkret är alltid nära i Bror Gunnar Janssons blues. Göteborgaren skriver mordballader och dystra skrönor där den skuggiga sidan av det mänskliga psyket alltid är närvarande och ljusglimtarna sipprar ut genom gitarrens toner. Det är nyansrik och slagkraftig musik med ena foten stadigt förankrad i Mississippi och den andra i de svenska folksagorna.

Titiyo

Onsdag 31 juli klockan 19.00 - Linnéparken, Växjö
Sveriges souldrottning behöver ingen närmare presentation. I snart trettio år har Titiyo varit ett unikum i svenskt musikliv. På nittiotalet bidrog hon till att definiera den moderna soulpopen i Sverige och har rastlöst fortsatt att trampa ny mark. Senaste albumet 13 gården är hennes första på svenska och presenterar en mer privat artist som besjunger det lilla och stora livet med egensinne och slagkraftig melodikänsla.

Titiyo

Titiyo uppträder i Linnéparken, Växjö

Stand-up: Patrik Larsson

Fredag 2 augusti klockan 19.00 - Krogen på logen, fd. pannkakshuset, Tolg
Patrik Larsson
En av de säkraste komiker vi har i landet. Skrattätt och briljant. Flera känner säker till hans danska alter-ego Karsten Torebjer. Men i afton är han på rätt sida av sundet.
Malin Appeltoft
Hon är rapp, kvick och har en otrolig kontakt med publiken. Senaste tiden har hon uppträtt med sin egna föreställning Oroa dig inte, det ordnar sig aldrig.

Plura

Onsdag 7 augusti klockan 19.00 - Linnéparken, Växjö
Eldkvarn brinner inte längre men det betyder inte att Plura Jonsson slår av på takten. Efter över fyrtio aktiva år har Plura blivit en svensk rocklegendar i besittning av en diger låtskatt och otaliga berättelser från den stora landsvägen. Till Scensommar kommer Plura med ett gitarrcase fullt av odödliga sånger som gjorda för ljumma sommarkvällar och öppna sinnen.

Halm

Torsdag 8 augusti klockan 19.00 - Hembygdsgården, Kalvsvik
Hårt arbete och kompromisslös kärlek till countryn har varit vägen framåt för Halm från Umeå. 2017 släpptes debuten Raised by the fire, ett koncentrat av närmare tio års ihärdigt spelande och skrivande. I Kalvsviks bygdegård ger Halm en stilstudie i amerikansk musiktradition.

Lise och Gertrud tolkar Fredriksson/Dahlgren

Fredag 9 augusti klockan 19.00 - Linnéparken, Växjö
På sitt alldeles eget sätt säger Lise & Gertrud tack till inspirationskällorna Eva Dahlgren och Marie Fredriksson, deras texter och musik. Avskalat med röst, cello och piano gör Lise & Gertrud välbekanta sånger i ny personlig tappning, där värme och närhet till publiken är lika viktiga ledord som humor och generositet.

I samarbete med Växjö teaterförening.

Romeo & Julia-kören

Lördag 10 augusti klockan 19.00 - Kronobergs slottruin, Växjö
Renässansmusiken är Romeo & Julia-körens ledstjärna. I snart trettio år har det kärleksfulla och lustfyllda förhållandet till musiken tagit kören till nobelfester och prinsessbröllop, men också till scener av skiftande storlek över hela landet. I föreställningen på Kronobergs slottsruin möter du körens mest lekfulla sida, där vackra renässanskostymer bidrar till den känsla av fest och färg som har blivit Romeo & Julia-körens signum.

Everts kvintett

Söndag 11 augusti klockan 15.00 - Masugnen, Åryd
Everts kvintett bildades av fem aningslösa musiker med vitt skilda musikbakgrunder för att tillsammans ta sig an musik från den svenska beredskapstiden. Idag består repertoaren av allt från depressionstidens swingjazz till det sena femtiotalets rock 'n' roll. De musikaliska epokerna återspeglas med autenticitet, känsla och spelglädje. Det är musik som uppmuntrar lika mycket till eftertanke som dans.

Molly Sandén

Onsdag 14 augusti klockan 19.00 - Linnéparken, Växjö
Beats, syntar och stora känslor genomsyrar Molly Sandéns senaste album Större. Det är sånger om relationernas komplexitet, hopp och hopplöshet i smäcker popskrud formulerade av en ung men våldsamt rutinerad artist som fortsätter att lägg Sverige för sina fötter. Molly Sandén sparkar ut årets Scensommar med lika mått eftertänksamhet och musikalisk eufori.

Molly Sandén

Molly Sandén uppträder i Linnéparken, Växjö

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 maj 2019