Grattis Alexandra och Omar, 2017 års pristagare!

Måndagen den 30 oktober delades Tommy Svensson-priset 2017 ut till Alexandra Jonasson, Växjö DFF och Omar Nuur, IFK Växjö. Prisutdelare var enligt traditionen Tommy Svensson själv. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Eva Johansson fanns också på plats för att lyckönska ungdomarna.

Alexandra Jonasson, 18 år, fotboll, Växjö DFF

Alexandra Jonasson, född 1999, har gjort kometkarriär inom fotbollen. Med spelskicklighet, stark karaktär och attityd har hon slagit sig in i Växjö DFFs ordinarie startelva. Alexandra har en bofast plats i de svenska F18 och F19-landslagen. Med drivkraft, beslutsamhet och ödmjukhet är Alexandra en stor förebild för unga tjejer som älskar fotboll.

Omar Nuur, 16 år, löpning, IFK Växjö

Omar Nuur, född 2001, är en extraordinär tonåring och löpare som efter två och ett halvt år i IFK Växjö fått många nära vänner inom idrotten. Omar är medel- och långdistanslöpare med en meritlista som hittills visar sex guld på USM-nivå. En framgångsrik löparkarriär väntar Omar, vars premiär i landslagsdräkten slutade med seger på 3 000 meter och nytt personbästa. Med löpglädje och långsiktigt sikte mot framtida mållinjer är Omar en god ambassadör för löpning i föreningen IFK Växjö.

Om Tommy Svensson Pris

Tommy Svensson Pris delas varje år ut till två talangfulla idrottsungdomar som uppmuntran och stöd för att utvecklas vidare inom fotboll eller någon annan idrottsgren. Förutom äran och ett diplom så får pristagaren 5000 kr.

Läs mer om priset och hur du föreslår mottagare.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 maj 2018
Se och göra