Stipendium till föreningsledare

Känner du någon extra bra föreningsledare? Någon som alltid ställer upp för ”sina” ungdomar? En person som satsar tid och energi för att ungdomar ska få uppleva gemenskap och utvecklas inom sin aktivitet? Du kan föreslå den personen som mottagare av ett stipendium!

Stipendiet "avser att uppmuntra och stimulera ideellt arbetande föreningsledare till fortsatt föreningsarbete såväl inom idrotts-, kultur- som annan ungdomsverksamhet". Stipendiet ska i första hand delas ut till föreningsledare som är engagerade i ungdomsarbete. Föreningsledaren ska vara verksam i en förening inom Växjö kommun och även vara bosatt i kommunen för att kunna få stipendiet.

Se utförligare villkor i dokumentet "Bestämmelser Stipendium" nedan. Stipendiaten kan söka själv eller föreslås av en enskild person eller förening. Upp till tre stipendier på 10 000 kronor vardera kan delas ut. Ansökan ska innehålla upplysning om föreningens verksamhet och sökandens/den föreslagne stipendiatens uppgift i föreningen. 

Ansökan

Senast den 1 mars ska stipendieansökan lämnas in via formuläret nedan.

Årets mottagare:

  • Krister Hall, Öjaby IS
    Motivering: "Krister Hall är en outtröttlig och positiv eldsjäl som brinner för föreningen Öjaby IS och dess barn och ungdomar. Han skjutsar barn till och från sina träningar för att de ska kunna träna. Han hejar, peppar och coachar, både på träningar och matcher och gläds mest åt barnens laganda och utveckling."
  • Zlate Markovski, Växjö Ravens
    Motivering: "Zlate Markovski lägger mer eller mindre all sin fritid på Växjö Ravens. Han tränar tre ungdomslag och är även tränare för herrlaget. Han brinner för att barn och ungdomar ska få göra det de älskar mest – spela basket. Han ställer upp och skjutsar, peppar och samtalar med barnens föräldrar för att det ska bli så bra som möjligt."
  • Klara Jörnehag, Vederslöv/Dänningelanda IF
    Motivering: "Klara Jörnehag är en stark förebild för alla föreningens ungdomar genom sitt ledarskap som präglas av engagemang, vilja att lära, ödmjukhet och medmänsklighet. Under de senaste fem åren har Klara varit ledare i föreningens fotbollsskola och för flera ungdomslag. Klara har inte haft ett fast tränaruppdrag utan varit en suverän resurs för flera lag varje vecka under pågående säsong. Klaras styrka är framförallt mötet med barnen men även i planering och organisering av träning."

Tidigare mottagare:

2019

Tobias Forss, Dackegymnasterna
Cecilia Lindblom, Linneateatern
Klas Hedin, Sandsbro AIK

2018

Ingegerd Johansson, Lammhults ridklubb
Henrik Andersson, Böksholms IF

2017

Ulf Elm , Växjö Titans
Anders Eriksson, Växjö Vipers
Tanja Gustafsson och Ida Nilsson, Växjöortens fältrittklubb

2016

Ellen Michaelsdotter Holm, Värends scoutkår
Jore Alvarez, Centro Cultural Boliviano
Lars-Göran Pehrsson, Bergs skytte

2015

Håkan Widlund, IFK Växjö
Catrin Andersson, Ravens Basketball
Göran Carlsson, Växjö Judoklubb

2014

Kent Peterson, Åby/Tjureda IF
Linus Hjertonsson, Dackegymnasterna
Sandra Arvidsson, Växjö Kanot Club

2013

Towe Lindqvister, Växjö ridklubb
Åke Axelsson, Växjö Vipers
Christian Ozan, FC Växjö

2012

Maria Helge, Växjö Scoutkår
Ismet Ganibegovic, Fudoshin Karate DO
Yvonne Regnander, Teatergruppen Dramatörerna

2011

Torbjörn Pertersson, Dänningelanda BTK
Susanne Östrand, Gemlaortens Stallklubb
Lars-Erik Petersson, Växjö FF

2010

Bengt Gustafsson, Wexio Rugbyklubb
Elisabeth Ericsson, Ingelstad Idrottsklubb
Anna Widén, Friluftsfrämjandet i Braås/Braåsgymnasterna


Formulär för ansökan till stipendium för föreningsledare

Här nedan kan du ansöka om, och föreslå mottagare till, stipendium för föreningsledare för 2021. Läs mer om hur Växjö kommun behandlar dina personuppgifter i formulär på webbplatsen Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 maj 2020
Se och göra