Eldningsförbud i Kronobergs län

Länsstyrelsen har beslutat om eldningsförbud i Kronobergs län. Det råder extrem hög brandrisk i skog och mark.

Stäng meddelande

29 & 30 augusti: Performance - Psychoactive Bear Therapist

Välkommen till pågående performance av Razvan Angelache. I Psychoactive Bear Therapist ikläder sig konstnären en karaktär med hjälp av bland annat en björnmask och iscensätter terapisessioner som involverar besökaren.

En man iförd björnmask

Bild: Razvan Angelache

Pågående performance av Razvan Angelache. I Psychoactive Bear Therapist ikläder sig konstnären en karaktär med hjälp av bland annat en björnmask och iscensätter terapisessioner som involverar besökaren. Som besökare betraktar du situationen eller deltar aktivt i fiktiva terapeutiska samtal där alla ämnen och frågor är välkomna och besvaras av björnen.

Performanceverket undersöker det löjliga och obekväma som kan uppstå när man blir för intim i det offentliga rummet. I själva samtalet blir björnkaraktären en slags spegel eller medlare mellan besökaren och dess inre röster och tankar. Delar av samtalen spelas in och återanvänds av konstnären i kommande ljudverk.

Tid och datum

29 & 30 augusti klockan 14-18, på Växjö konsthall. Fritt inträde, drop in båda dagarna.

Performancen är en del av utställningsprogrammet till Happy Nation om laddade ämnet psykisk ohälsa, och pågår till och med 9 september 2018 på Växjö konsthall. Under sommaren kommer vi även hålla öppet för workshops, performances, guidade visningar, föreläsning om negativt fokus, konsert och filmvisning med samtal om psykisk ohälsa, estetik och manliga/mänskliga ideal.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 juli 2018