Broderiverkstad i tre delar med Kerstin Björk

Kerstin Björk arbetar sökande för att skapa relationer med olika frågor och företeelser samt för att behålla lust och nyfikenhet levande.

Abstrakt broderi

Kerstin Björk

Brodera med textilkonstnären Kerstin Björk

Under tre tillfällen hålls broderiverkstad på olika platser i eller kring Växjö. Broderiverkstaden sker på olika teman; bland annat i ett gemensamt storbroderi och ett seans/mörkerbroderi. Tanken är att släppa mönster och mål för att låta funderingar och stygn växa och bli vad de vill.

Erfarna och rookies är alla lika välkomna och Växjö konsthall står för materialet. Var med på ett tillfälle eller kom till alla! Programpunkterna ges i anslutning till utställningen Förbarma dig.

Om Kerstin Björk

Kerstin Björk är utbildad textilkonstnär, hon bor och arbetar i Göteborg och Småland. Björk arbetar i flera olika tekniker, men främst med broderi. Såhär säger hon om sitt arbete:

I broderiet bestämmer jag aldrig riktigt på förhand vad det ska bli utan låter stygnen växa fram automatiskt. När jag under arbetets gång tittar på vad jag har gjort kanske det påminner om något som tar broderiet vidare på en väg. Flera sådana vägar kan pågå på samma gång. Abstrakta världar byggs upp efter hand, där symboler och gestalter ofta gör sig hemmastadda.

Kerstin Björk arbetar sökande för att skapa relationer med olika frågor och företeelser samt för att behålla lust och nyfikenhet levande.

Tid och plats

29 sept kl. 13-16 Broderiverkstad: Storbroderi.
5 okt kl. 13-16 Broderiverkstad: Släpp mönster och mål!
6 okt kl. 17- 19.30 Broderiverkstad: Mörkerbroderi.
Vi kommer att vara på olika platser varje gång. Vi möts vid Växjö konsthall och tar oss tillsammans till platsen för dagen, håll utkik på facebook och webb - mer info kommer. Fritt inträde!

Kontakt

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Ordinarie öppettider

  Söndag och måndag stängt

  Tisdag-fredag, klockan 12-18

  Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 oktober 2019