Stängt! Vi bygger ny utställning!

Lördagslabb utgår 18/1. Vi öppnar igen den 25 januari för invigning av två nya utställningar.

Bild av texten Boman Ekesiöö

Stängt! Vi bygger ny utställning!

Just nu håller vi utställningshallen stängd eftersom vi bygger nya utställningar. Vi öppnar igen den 25 januari. Observera att lördagslabb därmed utgår den 18/1. 

Vernissage 25 januari

Välkommen på invigningen av utställningarna BOMAN EKESIÖÖ och Arken lördag 25 januari kl. 19 (kulturnatten). Därefter konsert av Tonband med konstnärerna Gunnel Boman och Henrik Ekesiöö som framför melodramen TET. Vi bjuder på bubbliga tilltugg, fritt inträde och drop in. Utställningarna pågår till och med den 15 mars 2020.

Om BOMAN EKESIÖÖ

I utställningen BOMAN EKESIÖÖ, visar vi samarbetet mellan två konstnärer som funnit varandra trots vitt skilda bakgrunder, generationer och referenser. Gunnel Boman är modernist, målare och skulptör med klassisk skolning medan Henrik Ekesiöö arbetar med skulptur kopplad till den extrema vardagen, psyket och populärkulturen. Utställningen kureras av Mikael Goralski. Läs mer om utställningen BOMAN EKESIÖÖ här.

Om Arken

Konstnären Jacob Andersson ställer ut verk som ryms inom devisen att skapa maximum på existensminimum. Jacob Andersson gick ut Valand 2019. Innan studerade han på Österlens folkhögskola och det var under den tiden han insåg att det han gjorde som tidsfördriv, protest och ångestdämpning var det som var den verkliga grejen. Den enkla bläckpennan som irrar fram och tecknar upp olika vardagliga dråpligheter, blodiga allvar andas punk och protest. En slags hyllning till fritid som verklig tid. Dötid som motstånd till effektiviserat arbete och liv och minskat handlingsutrymme. Andersson är också yrkesmålare och trummis i punkbandet Incivility. Läs mer om utställningen Arken här.

Programpunkter

 • 25 januari: Kulturnatten
  KL. 19 Dubbelinvigning: BOMAN EKESIÖÖ och Arken.
  + konsert: Tonband med konstnärerna Gunnel Boman och Henrik Ekesiöö som framför melodramen TET.
  KL. 20 Soptunnekonsert: TV Dinner Education. Kom och sväng loss med dammråttorna i vårt soprum. Med låt dig inte avskräckas av smutsen, på toppen av sopberget utlovas nämligen ett bländande paket av hypnotiserande oväsen.
  Under kvällen: Var med och påbörja bygget av den gemensamma folkskulpturen Rihabs dröm tillsammans med konstnären Jacob Andersson.
 • 1 februari Frukostvisning av våra aktuella utställningar, vi bjuder på kaffe och macka, kl. 10.
 • 16 februari + 8 mars Rihabs dröm: vi fortsätter bygget av den gemensamma folkskulpturen tillsammans med Jacob Andersson mellan kl 13-16.
 • 14 mars Rihabs dröm: Flygtur för Akka. Vi avslutar skulpturen och placerar Nils Holgersson och Akka på offentlig plats, kl. 13-16.
 • Lunchvisning av våra aktuella utställningar kl. 12.30 den 12 februari och 11 mars.
 • Lördagslabb från 6 år och uppåt, varje lördag kl. 13-15. Ingen föranmälan, kom vid utsatt tid.
 • Öppen kroki för erfaren som oerfaren. 50 kr tillfälle, ingen föranmälan. Kl. 19-21 varannan onsdag, till och med 26 februari.
  *Fritt inträde om inget annat anges.

Kontakt

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Växjö kommun
  Växjö konsthall

  Box 1222

  351 12 Växjö

  Ordinarie öppettider

  Måndag stängt

  Tisdag-fredag, klockan 12-18

  Lördag-söndag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 januari 2020